“Етър” пробва за вратар холандец, играл в осма дивизия като халф…

Публикувано на пт, 8 февр. 2013
248 четения

Отборът на “Етър 1924” в Анталия.

Поредното ново име, пристигнало в международната формация на “Етър 1924”, която се готви на лагер в Анталия, е 21-годишният вратар Делано ван Кроой, който за последно играл като атакуващ полузащитник.
Два сезона като вратар ван Кроой е бил резерва във “ВВВ Венло”, а през 2011 г. преминава в “Цвьоле”. Година по-късно е освободен оттам и не успява да си намери професионален отбор.
Тогава през миналата есен Делано ван Кроой отива в играещия чак в осма дивизия “Куик Бойс’31” (Венло), съобщи БТА. Най-интересното е, че там вместо вратар е играл като атакуващ полузащитник… От щаба на “Етър 1924” заявиха, че играчът е бил изпратен във вторник от мениджъри и тепърва ще бъде пробван.
Други две имена, които от известно време се готвят с тима, са на нападателите Ингмар Мааен и Сони Карлсон. Първият е на 25 години, холандец, три години е бил в “Утрехт”, но като резерва, а последния сезон е бил в “Дордрехт”. Другият е шведът Сони Карлсон, на 24 години. До лятото е бил в “Ланскрона” (Швеция), а през есента в “Люнгскиле”. Сони Карлсон вече вкара победния гол срещу молдовския “Костулен” за 2:1 в предишната контрола.
Междувременно “виолетовите” спечелиха поредна победа на лагера си в Анталия. Тимът на Сердар Даят би с 1:0 белоруския “Днепър” (Могильов) и преди последния си спаринг в събота има вече четири победи и три равенства.
Първото полувреме бе по-равностойно, като в най-чистото положение Дормушали Саидходжа нацели гредата на противниковия отбор. “Днепър” е шампион на Беларус за 1998 г., а за последно през 2010/2011 г. игра в Лига Европа, след което изпадна във втора лига и сега отново се върна в елита.
“През втората част бяхме по-добрият отбор. Единственият гол падна в 72-ата минута, когато Жак Флей с далечен удар прати топката в гредата и в мрежата”, съобщи от Белек Радин Хаджиев. Това е трети гол на французина по време на контролите в Анталия. “Етър 1924” обяви, че в петък трябва да играе с “Глория Бистрица”, който е последен в първенството на Румъния. В сайта на този отбор обаче пише, че на 8 февруари среща втородивизионен австрийски тим. В събота “виолетовите” планират да се завръщат в България.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново