“Етър” призова феновете да събират средства за клуба

Публикувано на пт, 5 юни 2020
201 четения

С призив към феновете за събиране на средства се обърнаха от “Етър”. Футболният клуб е в трудно финансово положение и е на ръба на оцеляването, въпреки помощта от Общината и местния бизнес. Кампания под надслов “Етър” – това си ти!” подеха от ръководството, като целта е да бъдат събрани 100 000 лв.
Инициативата на футболистите и треньорите, които тази седмица се отказаха от по една заплата за април, за да спестят средства на клуба, срещна широк отзвук сред привържениците. Много от тях изявиха готовност да си купят виртуални билети дори и без да могат да гледат мачовете. От “Етър” бяха решили да отпечатат 1924 колекционерски билета и срещу тях да поставят фигура със снимката на всеки по трибуните. Отмяната на ограниченията за посещение на стадионите обаче промени нещата. Клубът реагира, като ще пусне 3000 билета за първия мач срещу “Дунав” (Русе), който е на 11 юни от 20:30 ч. Цената им е 10 лв. и срещу тях ще има реално присъствие на двубоя, а продажбата им стартира в понеделник. Това е и първата стъпка от кампанията, която ще продължи до набирането на планираната сума. Средствата ще бъдат изцяло в подкрепа на представителния отбор и детско-юношеската школа. Всеки, закупил билет във фенмагазина, ще може да се снима и с шампионската купа на “Етър”.
“Вярваме, че това е поредната трудност, която трябва да преборим заедно, защото “Етър” – това е всеки един от нас, който носи любовта към В. Търново и славния ни клуб в сърцето си. Трудните времена ни накараха да повярваме, че можем да сме единни и обединени в опита си да съхраним нещата, които обичаме, за да продължим да им се радваме и занапред. Вашата подкрепа ще бъде не виртуална, а истинска от трибуните като 12 играч на “болярите”!”, призовават от клуба.
Привържениците ще се включат в кампанията със серия от иницативи, увери председателят на Фенклуб “Етър” Венелин Русанов. “Виолетовите” подновяват участието си в първенството днес с гостуване на “Локомотив” (Пловдив). Още – на стр. 10
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново