„Етър” привлече национал на Естония

Публикувано на пн, 28 сеп. 2020
283 четения

„Етър” продължава със селекцията по обновяването и подсилването на отбора, като привлече естонския защитник Марк Едур. Той е на 21 години, висок 180 см и играе като ляв бек. Роден е на 11 декември 1998 г. в Талин и до м.г. е бил футболист на „Левадия”, откъдето бе и бившият естонски бранител на „Етър” Артьом Артюнин. През 2019-20 г. бе футболист на друг местен тим от елита – „Тулевик”. Младежки национал на Естония U21.

„Юноша съм на „Левадия”, играя като ляв бек, но и с офанзивни функции, бързината ми е най-доброто качество. Играя и за националния отбор на Естония до 21 години. Нормално е във футбола да търсиш нови предизвикателства, но това е необходимо на човек да се развива. Ако си извън Естония, имаш много повече време да се концентрираш върху футбола. Настройката в чужбина е различна, стараеш се да се доказваш много повече и живееш с футбола. За последно играх преди две седмици за купата, мисля, че съм в добра форма, но тренировките ще покажат”, сподели Марк Едур.

„Развълнуван съм от идването в „Етър” и съм много мотивиран. Сега е времето да се развивам и подобрявам играта си, да постигна добри резултати с „Етър” и да направим добър сезон, за де върне отборът там, където му е мястото. Ще видим как ще свърши сезонът, но се надявам на най-доброто както за „Етър”, така и за себе си”, заяви след подписването на договора си естонският бранител.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново