“Етър” привлече и Христо Димитров, Николай Янков и Мартин Петков

Публикувано на чт, 8 юли 2021
762 четения

“Етър” ще разчита за новия сезон на още трима нови футболисти – нападателя Христо Димитров и халфовете Николай Янков и Мартин Петков. С тях новите имена стават общо шест, след като договори подписаха Атанас Кръстев, Николай Дичев и Радослав Апостолов.
Христо Димитров е роден през 2002 г. Играе като нападател. Футболист на АФК “Хасково”, от който през 2019-2020 г. преминава във ФК “Хасково” и става негов голмайстор. През последния сезон Христо Димитров бе титуляр в третодивизионния “Извор” (Горски извор), като също бе голмайстор на отбора. Христо Димитров вече отбеляза първия си гол и с виолетовия екип в контролата срещу “Левски” (Лом), спечелена с 2:0.
Мартин П. Петков е роден на 15 януари 2001 г. Висок е 177 см, играе като офанзивен халф. Юноша е на “Левски”, като е в мъжкия отбор през 2018-2019 г. През следващия сезон бе преотстъпен на “Локомотив” (ГО), където записа 7 мача и 1 гол, а през последния сезон бе в “Кариана” (Ерден). Юношески национал.
Николай Янков е роден на 28 юни 1999 г. Висок е 176 см и тежи 70 кг. Играе като дефанзивен халф. Юноша е на “Етър”, с който през 2011 г. е избран сред най-добрите в страната в своята възраст. Преминава в Академия “Литекс”, после играе в “Литекс”, има 1 мач за ЦСКА, отново е в “Литекс” и за последно в “Хебър”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново