“Етър” приема “Славия” в своя мач на годината

Публикувано на пт, 23 апр. 2021
249 четения

“Етър” приема “Славия” в най-решаващия си мач за оцеляването този сезон в Първа лига. Двубоят е утре от 17:45 ч. на стадион “Ивайло”, за съжаление отново без публика. Съдийската комисия на БФС повери срещата на рефера Валентин Железов от Бургас с асистенти Станимир Илков и Мирослав Желев, четвърти е Петър Кузев от Габрово, а съдийски наблюдател – Георги Нарлев от Силистра.
“Виолетовите” имат шансове както да влязат в битката за 7-10 място, така и да останат в последната четворка, където ще се борят да не изпаднат. Пет отбора са събрани в рамките на 5 точки – “Ботев” (Пловдив) е с 24, “Славия” и “Ботев” (Враца) с по 22, “Етър” с 21 и “Монтана” с 19.
Това прави победата за “болярите” срещу “белите” задължителна. Вариантът етърци да се класират десети минава още и през зедължителни победи на “Черно море” и “Лудогорец” при гостуванията им във Враца и Пловдив. Тогава “Етър” ще е с равни точки с “канарчетата”, но с по-добри показатели от директните мачове.
Ако това не стане, ще играе в групата за разпределяне на 11-14 място, където след плейофите ще се спаси само първият, вторият отива на бараж, а последните два тима изпадат директно. След последната загуба в Кърджали старши треньорът Александър Томаш призна, че битката за спасение най-вероятно ще продължи чак до последния кръг.
Защитникът Пламен Крачунов е наказан, но в защитата мястото му може да заеме Христофор Хубчев, тъй като възстановен от контузията си е Венелин Филипов и ще заеме традиционното си място на левия фланг.
Своя мач на годината “Етър” ще играе навръх рождения ден на клуба. Той е основан на 24 април 1924 г. и утре ще отбележи 97 години от създаването си. По традиция на този ден всяка година се полагат цветя на паметната плоча, която е пред Факултета по изобразително изкуство в центъра на старата столица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново