“Етър” приема днес “Ботев” (Вр) на “Ивайло” в мач на истината

Публикувано на пт, 16 апр. 2021
230 четения

Тестват за ВАР стадиона по време на срещата

В мач на истината се превръща днешният мач между “Етър” и “Ботев” (Враца) от 24-тия кръг на Първа лига. След победата си в Стара Загора над “Берое” етърци се вдигнаха на 11-ото място в класиранието и сега приемат последния в него. Разликата между четирите отбора в дъното обаче е само 2 точки, затова евентуална победа днес може не само да откъсне “болярите” от тази компания, но дори им дава шансове и да влязат в битката за 7-10 място.
Двубоят е от 17:15 ч. на стадион “Ивайло” с главен съдия Никола Попов, асистенти Иво Колев и Мартин Венев. За пореден път мачът ще бъде без публика и “виолетовите” няма да могат да разчитат на подкрепата на своите верни фенове.
Основната цел пред старши треньора Александър Томаш и неговия екип бе да възстанови успешно футболистите, тъй като само преди 4 дни те играха с “Берое”. Всички осъзнават, че мачът е изключително труден и важен и няма място за приповдигнато настроение след успеха в Стара Загора.
“Етър” се раздели официално със защитника Ерол Алкан. Двете страни прекратиха договора си по взаимно съгласие, тъй като травмата на футболиста се оказа хронична. Ерол Алкан успя да играе само един мач за тима тази пролет, преди да се възобнови контузията му.
Бранителят Венелин Филипов пропуска и днешния мач с “Ботев” (Враца), тъй като още не е възстановен от контузията. До последно под въпрос е халфът Яни Пехливанов, който също не бе на линия срещу “Берое” заради травма. Други проблеми с контузени и наказани играчи няма.
Стадион “Ивайло” ще бъде сертифициран за ВАР по време на днешния двубой. На мача ще бъде проведен технологичният тест на ФИФА, с който да се потвърди, че съоръжението отговаря на условията за въвеждане на системата. На самия мач обаче ВАР няма да се прилага, той влиза в сила от началото на плейофите. Заради бусовете, които ще бъдат разположени пред стадиона, прякото излъчване от телевизията и присъствието на длъжностните лица, паркингът пред стадион “Ивайло” в днешния ден ще бъде освободен от паркиралите автомобили.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново