“Етър” пречупи “Ситомир” с 3:0, Чирпанов с гол и две асистенции

Публикувано на вт, 13 май 2014
570 четения

Тодор Чирпанов вкара един гол и подаде за другите два.

Класическа победа с 3:0 взеха играчите на “Етър” при гостуването си на “Ситомир” в Никопол. И трите гола паднаха след почивката, когато “виолетовите” напълно пречупиха съперника. Тодор Чирпанов се отличи с гол и две асистенции за успеха на великотръновци.
И през първата част играта се водеше предимно в половината на домакините, но мрежата им остана суха. Травмата в глезена на Байдаков, получена по време на тренировка, се оказа сериозна и нападателят пропусна и този мач.
Още в 6-ата минута Николаев центрира отляво към вратата, където Георги Колев се размина с топката. Сериозно разбъркване пред вратата на домакините доведе до три последователни удара, избити от бранителите. В 18-ата минута Блажев отправи с левия крак шут от 20 метра под гредата, но вратарят на “Ситомир” успя да извади.
Традиционно Сашо Ангелов направи първата си смяна още в 30-ата минута, като пусна Ивайло Тодоров вместо Колев, а на почивката Додуров замени Цецо Борисов.
През втората част логичното се случи. Още в 48-ата минута след грешка на домакините в центъра Тодор Чирпанов овладя топката, напредна и с левия крак откри резултата – 0:1! Осем минути по-късно пък отново Чирпанов проби отляво и центрира към младия Цветомир Додуров, който с удар в близкия ъгъл вкара за 0:2.
Последваха още възможности, като най-чистата бе в 68-ата минута, когато Николаев излезе съвсем сам срещу вратаря, но стреля право в ръцете му. До края “Етър”, подкрепян за пореден път от вярната си агитка, продължи да търси трети гол и той дойде в последната минута, дело на Илко Трифонов след двойно подаване с Чирпанов – 0:3.
“Етър”: В. Димитров, Бл. Ангелов, Ванков, Бисеров, М. Иванов, Чирпанов, Ил. Трифонов, Г. Колев (30 Тодоров), Блажев, Цв. Борисов (46 Додуров), Николаев (75 М. Николов).
Сашо Ангелов: “Пазех юношите за дербито в Плевен”
“Съперникът ни в Никопол значително ни отстъпваше по класа. Реално можехме да спечелим мача с още по-голям резултат.
По повод на някои коментари защо не съм пуснал юношите, искам да заявя, че ги пазех за гостуването на старшата възраст в Плевен в понеделник, където се решаваше първото място в групата.
До срещата с “Локомотив” в Мездра има четири дни и се надявам Димитър Байдаков да се възстанови и да мога да го ползвам в мача”, заяви старши треньорът на “Етър” Сашо Ангелов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново