“Етър” посреща “Царско село”, гони победа за самочувствие

Публикувано на пн, 30 Ное. 2020
120 четения

Домакинство срещу “Царско село” предстои на етърци днес от 17:30 ч. Великотърновци не успяха да спечелят нито един мач в първия дял от първенството, а от днес започва второто завъртане на отборите с надеждата за първа победа, която да вдъхне увереност на всички, че “Етър” може да изпълни крайната цел.
Официален дебют на стадион “Ивайло” ще направи новият старши треньор Александър Томаш. Наставникът е убеден, че “Етър” все още има сили да се пребори за оставането си в групата. За главен съдия бе назначен Георги Димитров с асистенти Христо Хаджийски и Станислав Станев, четвърти съдия е Красен Георгиев, а съдийски наблюдател – Константин Писков. Двубоите си остават без публика заради пандемията.
“Опитваме се по най-бързия начин на базата на това, с което разполагаме в момента като потенциал, да подобрим нещата във всяко едно естество – и спортно-технически, и организационно. Няма да се връщам вече на мача със “Славия”, обсъдихме го с момчетата и гледаме напред.
С оглед на това, че са ни нужни точки – очаквам победа. Не само срещу “Царско село”, но и във всеки един мач занапред срещу всеки противник. Моята задача е да подготвя футболистите по най-добрия начин, да излязат и да спечелят победата. Цялата футболна общественост в България смята, че “Етър” с единия крак е във Втора лига. На самите играчи това също им се прокрадва, но аз съм забранил тази дума “Втора лига”. Докато имаме какъвто и да е шанс, аз ще се стремя към изпълняването на задачата – оставане в елита.
Победата е много важна, особено вътре в съблекалнята. Убеден съм, че всичките приказки и писания малко или много се отразяват на момчетата. Моята задача е да ги отрезвя и да махна тези мисли от главите им, да им покажа в тренировките, че и те самите в определени ситуации се подценяват. Една победа ще им вдъхне чисто психологически увереност и самочувствие, за да се получават нещата в официалните мачове”, коментира Александър Томаш.
Всички футболисти са здрави освен отдавна отсъстващите, наказан за един мач е Мариян Иванов, други кадрови проблеми в тима засега няма.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново