“Етър” получи лиценз за елита

Публикувано на пт, 4 юни 2021
2455 четения

“Етър” получи лиценз за участие в Първа лига, съобщиха от БФС. Това обаче не означава, че непременно ще участва, а че просто отговаря на критериите за участие.
Лицензионната комисия към Българския футболен съюз информира футболната общественост, че след серия от заседания, проведени през месец май т.г., на които подробно бе оценено изпълнението на минималните изискуеми критерии за получаване на лиценз за участие в Европейските клубни турнири на УЕФА, както и за участие в Първа професионална лига за сезон 2021/2022 г., бяха издадени лицензи на следните клубове:
За участие в Европейските клубни турнири на УЕФА за сезон 2021/2022:
“Лудогорец”, “Локомотив” (Пловдив), ЦСКА-София, “Арда” (Кърджали), ЦСКА-1948, “Берое”, “Черно море”, “Левски”, “Славия”, “Ботев” (Пловдив).
За участие в Първа професионална лига за сезон 2021/2022: “Царско село”, “Ботев” (Враца), “Пирин” (Благоевград), “Локомотив” (София), “Монтана”, “Етър”.
Лицензионната комисия уточнява, че издадените лицензи не гарантират участие на даден клуб в съответното ниво, освен ако не си е осигурил това право и по спортен път”, съобщиха от Лицензионната комисия.
Трима са футболистите, напуснали до момента “Етър”. Отборът бе напуснат от Симеон Мечев, Алдаир Ферейра и Миси Мезу, както и административния директор Страцимир Тинчев.
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново