“Етър” подписа с халфа Никола Колев, тренировки започна Дани Апостолов

Публикувано на вт, 18 юни 2019
227 четения

Трима юноши от клуба взети в мъжкия отбор

“Етър” привлече окончателно полузащитника Никола Колев, който парафира договор с “виолетовите”. През последните два сезона Колев игра във великотърновския тим като преотстъпен от ЦСКА, чиято собственост беше. Договорът му с “червените” обаче изтече, а от “Етър” му предложиха постоянен контракт, тъй като са много доволни от изявите му с виолетовия екип. Никола Колев подписа двегодишен договор и на него ще се разчита пълноценно и занапред.
Халфът Йордан Апостолов започна тренировки с тима. През последната година и половина той бе част от “Ботев” (Враца), но напусна заради различия с треньора Сашо Ангелов. Апостолов има два престоя на “Ивайло” – през 2011 г. и през цялата 2017 г., когато тимът влезе в елитната група.
Новият треньор на “болярите” Росен Кирилов иска първо да се запознае с качествата на халфа, след което да реши дали да го задържи. Йордан Апостолов изигра 25 мача за “Ботев” (Враца) през миналия сезон, но преди седмица клубът се раздели с него, като обяви, че халфът не попада в плановете на Сашо Ангелов.
Трима възпитаници на школата на “Етър” влизат в мъжкия отбор и заминаха на подготвителен лагер в Елена с представителния тим. Ръководството на клуба даде ясен знак, че смята да разчита на кадрите от своята школа и да интегрира най-талантливите футболисти в мъжкия отбор.
Това са Стелиян Добрев, който е набор 2003 г., и Десислав Пенев и Борислав Марков, които са родени 2002 г. Припомняме, че в мъжкия отбор вече от година и половина е и Кольо Станев, който записа няколко официални мача с виолетовия екип в елита. Любопитното е, че двама от тях са носители на Наградата “Трифон Иванов”, която се присъжда ежегодно на най-добрия футболист на възраст между 15 и 19 г. През 2017 г. неин носител стана Десислав Пенев, а през 2018 г. – Стелиян Добрев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново