“Етър” подписа с халфа Алдаир, треньорът Киселичков си тръгна

Публикувано на чт, 24 сеп. 2020
255 четения

“Етър” има ново попълнение – португалския халф Алдаир Ферейра. Той водеше тренировски с тима последните две седмици и игра в контролата с “Янтра” (Гб), където асистира за победния гол. Алдаир получи одобрението на ръководството на “Етър” и вчера подписа договор с клуба за две години.
Алдаир Ферейра е роден на 26 март 1998 г., висок е 175 см и тежи 68 кг. Роден е в Ангола, но от малък живее и играе в Португалия, има и португалско гражданство.
Играл е в юношеските формации до 13 и 15 г. на “Спортинг” (Лисабон) и до 17 и 19 г. на “Жил Висенте”, после е в мъжките отбори на “Оливейрензе” и “Вилавердензе”, а миналия сезон бе титуляр в “Кова Пиедаде”, където има 27 мача. Играл е за националния отбор на Ангола в U20 и U23.
Междувременно помощник-треньорът Тодор Киселичков се раздели с “Етър” по взаимно съгласие. Асистентът на Петко Петков вече е старши треньор на “Септември” (Симитли). Бургазлията наследява във втородивизионния тим Иво Тренчев, който вече се сбогува с отбора. Киселичков е водил тима през 2015 г. отново във Втора лига, а в Югозапада е бил още начело и на “Пирин” (Гоце Делчев). В нашия регион освен помощник в “Етър” бе и старши треньор на “Локо” (ГО), а на “Ивайло” дойде като асистент на Росен Кирилов. Неговите функции в щаба на етърци поема Николай Катъров.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново