“Етър” падна тежко от “Янтра”

Публикувано на пн, 16 ян. 2023
455 четения

“Етър” допусна загуба с 3:0 от “Янтра” (Габрово) в първата контрола от подготовката. Мачът се игра на неутрален терен в Мъглиж. Габровският тим превъзхождаше през целия мач и вкара три гола, докато “виолетовите” така и не успяха да отправят точен удар към вратата на съперника.
Още от началото “Янтра” атакуваше по-често, като в 8-та минута удар на Емил Колев мина високо над вратата. В 19-ата минута резултатът бе открит – Тони Иванов отне топката от Ангелов, напредна отляво и центрира, а Емил Колев отблизо засече за 1:0. После етърци поизнесоха играта напред и в 23-та минута Христо Митев проби отляво и центрира, но вратарят Християн Василев пресече центрирането.
Нисък удар на Тодор Чаворски от съперника бе изваден от Ангел Мартинов в корнер, а малко след това далечен изстрел на Георги Върбанов мина на метър от сглобката. “Етър” можеше да изравни в 36-ата минута, когато Калоян Ненчев бе изведен от дълбочина в голова позиция, но не отправи добър удар и топката отиде в аут.
През втората част влязоха всички останали футболисти, но картината така и не се промени. Полувремето започна с уникален пропуск на Тодор Чаворски, който след грешка на бранител се откъсна сам, но стреля покрай гредата. В 50-ата минута обаче Тони Иванов напредна отдясно и центрира на главата на Добромир Бонев за 2:0. За “Етър” играха трима вратари по 30 минути, като всеки от тях допусна по един гол. В 64-та минута отново Добри Бонев с далечен удар в ъгъла на дошлия от “Литекс” Иван Дерменджиев покачи на 3:0. Габровският тим имаше и още възможности. В заключителните минути “виолетовите” опитаха атаки, които обаче бяха хаотични и така и не застрашиха вратата на съперника.
“Етър”: Християн Славков, Кристиян Кънчев, Христо Митев, Георги Александров, Георги Иванов, Георги Ангелов, Здравко Илиев, Яни Пехливанов, Калоян Ненчев, Алехандро, Мартин Тошев (Ангел Мартинов, Иван Дерменджиев, Мариян Иванов, Емануил Личев, Росен Върбишки, Юлиян Райков, Крум Стоянов, Валери Христов, Марио Балъков, Евгений Илиев, Николай Янков).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново