“Етър” отстъпи с 2:1 в Пловдив, направи силен мач с “Ботев”

Публикувано на пн, 25 ян. 2021
143 четения

“Виолетовите” отстъпиха с 2:1 като гости на “Ботев” в Пловдив, като допуснаха първа загуба в контролите, но показаха много добра игра. Двата гола за домакините вкара Славчо Шоколаров, а за етърци завърналият се голмайстор Дани Младенов.
Двата отбора изиграха мач с поделено надмощие, като редуваха владеенето на играта. Двубоят започна добре за домакините, които поведоха още в 6-та минута. Славчо Шоколаров навлезе отдясно и стреля покрай вратаря Христо Иванов за 1:0. “Етър” обаче бързо пренесе играта в половината на “канарчетата” и създаде няколко положения. В 13-ата минута Алдаир центрира отдясно от фаул и Дани Младенов с глава вкара първия си гол след завръщането в тима – 1:1. Малко след това Милчо Ангелов направи двойно подаване с Младенов, но не успя да завърши атаката. Отново Ангелов отправи хубав удар, но след рикошет топката излезе в корнер. Най-чистата възможност пред Милчо Ангелов бе в 18-ата минута, когато излезе сам срещу вратаря, но стреля в него.
Домакините после отново пренесоха играта напред, но почти не стигнаха до чисти ситуации пред Христо Иванов. В 40-та минута Дани Младенов проби отляво и центрира, но стражът улови. След почивката в игра влязоха първо Господинов, Мечев и завърналият се Преслав Боруков. “Етър” по чудо не поведе в 48-та минута, когато Ловре Кнежевич отправи страхотен удар от 25 метра, но Аргилашки с последни сили извади в корнер. Малко след това “Ботев” имаше опасна атака, като след центриране отляво Атанас Илиев стреля и защитник изби от голлинията, а вратарят улови.
В 62-та минута Здравко Илиев центрира перфектно отдясно и Иван Петков с глава се размина с топката пред голлинията. Домакините успяха да поведат в 72-та минута, когато Шоколаров от фаул стреля в близкия на Господинов ъгъл и той не успя да отрази топката – 2:1. Малко преди края на мача Христофор Хубчев събори Маламов от домакините и реферът Георги Кабаков отсъди дузпа. Славчо Шоколаров можеше да стигне до хеттрик, но ударът му бе отлично спасен от Анатолий Господинов.
“Етър”: Христо Иванов, Марк Едур, Мариян Иванов, Венелин Филипов, Никос Фемиа, Яни Пехливанов, Божидар Кацаров, Алдаир Ферейра, Дани Младенов, Милчо Ангелов, Ловре Кнежевич (Анатолий Господинов, Симеон Мечев, Преслав Боруков, Кольо Станев, Здравко Илиев, Христофор Хубчев, Иван Петков, Пламен Крачунов, Христо Марков, Юлиян Райков).

Александър Томаш: “Видях доста положителни неща”

“Добра контрола стана, с положителни неща, но отново се вижда, че имаме още много да работим. Има положителни неща и във фаза защита, и в атака, и в пресата, и в притежанието на топката, но не сме готови още физически за това, което се изисква от отбора.
Имаме още два мача, но третият с ЦСКА-1948 пропадна, правим всичко възможно да намерим противник. Разбрали сме се с един отбор, ще видим какво ще се случи.
Дуде Ндонгала вчера излезе от тренировката, не може засега. Аз не мога да взема решение за него на този етап, засега не съм доволен и ако нещата продължат така, по-скоро не би подписал договор с нас. Французинът на проби вече го освободих. Решението за Боруков ще го вземе клубът, аз съм си казал моето мнение на собствениците. Чакаме футболисти, но на този етап – това е. Трудно ще е, но не се оплаквам.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново