“Етър” отстъпи с 1:0 в София на ЦСКА

Публикувано на вт, 16 мар. 2021
106 четения

“Етър” отстъпи с 1:0 като гост на ЦСКА-София на стадион “Българска армия”. Единствения гол в мача вкара Енрике в 61-та минута.
Първата част премина при натиск на домакините, като етърци дебнеха за своите възможности и стигнаха до три корнера, но не и до точен удар към вратата. Пред тяхната врата също не се случи нищо интересно до 23-та минута, когато Здравко Илиев събори Мазику и бе отсъдена дузпа. Христо Иванов обаче блестящо спаси удара на Георги Йомов.
Нов удар на Йомов в 30-ата минута бе спасен от вратаря на етърци, а в 33-та минута след корнер Матай нанесе удар с глава, но Христо Иванов отново прояви рефлекса си и бе безпогрешен. Диагонален удар на Кайседо пък мина до гредата.
Картината не се промени и след почивката. Отново Кайседо в 47-та минута мина до гредата и отново Христо Иванов имаше силни намеси. Първият удар в актива на “Етър” бе дело на Кнежевич в 58-та минута покрай гредата, а после нов удар на Мечев отиде в аут. В 61-та минута обаче Кайседон центрира отляво и току-що влезлият Енрике прати топката в мрежата – 1:0.
Опитите на “виолетовите” да стигнат до нещо повече донесоха само един удар на Кацаров с глава след корнер до рамката на вратата, но точен удар в рамките на 90 минути така и не последва.
“Етър”: Христо Иванов, Здравко Илиев, Хосе Кордоба, Пламен Крачунов, Христофор Хубчев, Божидар Кацаров (85 Яни Пехливанов), Симеон Мечев, Алдаир Ферейра (53 Кольо Станев), Ловре Кнежевич (78 Милчо Ангелов), Преслав Боруков, Гаетан Миси Мезу (85 Ромеш Ивей).
Александър Томаш заяви след мача: “Може би не си повярвахме достатъчно. Не мога да бъда недоволен от старанието, имахме план, който действаше. Но ЦСКА взе трите точки заради индивидуалната класа на футболистите си. Включване на скорост, изобретателни са в атака – там отстъпихме. Не ми хареса как влязохме в мач, но след това отборът стоеше по начина, по който искам. Откраднахме доста топки, имахме ситуации за контраатака да доразвием, но там не успяхме. Нямаме чиста голова ситуация, но имахме такива, които можехме да доразвием, за да завършим контраатаката с гол. Нямаме постепенна атака, но в момента нямам време да работя по това нещо. Моята цел е да направим всичко възможно да вземаме точки от всеки мач. Не ни достигна вяра, тук не можеш за излезеш и да не си вярваш.
“Етър” трябва срещу “Ботев” (Пд) да вземе трите точки. Как и по какъв начин – това си остава за мен, екипа ми и за момчетата. Във всеки мач това, което съм им казал, се припокрива и те виждат, че могат. Просто трябва да вярват със сърцето си.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново