“Етър” отстъпи на “Ботев” (Пловдив) пред погледа на Красимир Балъков

Публикувано на пн, 1 юли 2019
233 четения

Първа загуба в контролните срещи записа отборът на “Етър”. В Сливен “виолетовите” отстъпиха на “Ботев” (Пловдив) с минималното 1:0. Единственото попадение на стадион “Хаджи Димитър” падна от дузпа, отбелязана от Тодор Неделев в 25-а минута. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Антонио Вутов. Старши треньорът на болярите Росен Кирилов започна срещата с Христо Иванов, Крум Стоянов, Пехливанов, Артюнин, Илиев, Скерлев, Станоев, Апостолов, Руменов, Иван Стоянов и Боджадж. Дани Младенов, Милчо Ангелов, Никола Колев и Кольо Станев отново не играха заради травми.
Мачът бе наблюдаван от доскорошния треньор на етърци и настоящ селекционер на националния отбор Красимир Балъков.
Първото полувреме предложи интересни моменти. При 0:0 “виолетовите” пропуснаха две отлични възможности за гол. Подаване на Здравко Илиев не бе пресечено в пеналта, но и Крум Стоянов закъсня да поеме топката, с която можеше да влезе във вратата на “канарчетата”. Шанс се откри и пред Иван Стоянов, но той също не се възползва от ситуацията. В 7-та минута Неделев изведе Антон Карачанаков на добра позиция в наказателното поле на “Етър”, но ударът на крилото с левия крак бе слаб и попадна в ръцете на Христо Иванов. След 15-та минута “Ботев” натисна, като възпитаниците на Желко Петрович на няколко пъти атакуваха опасно. При една от ситуациите Антонио Вутов се освободи от защитник в близост до вратата и бе фаулиран в наказателното поле, за което бе отсъдена дузпа. Тодор Неделев стреля точно от бялата точка и даде преднина на “жълто-черните”. До края на полувремето Христо Иванов спаси опасни удари на Неделев и Карачанаков, а пред другата врата Иван Стоянов стреля над рамката от фаул.
През втората част темпото на игра поспадна и двата отбора не създадоха почти нищо интересно в предни позиции. За великотърновци влязоха в игра вратарят Господинов, Дюлгеров, Мартинович, Джамов и Добрев. Минути по-късно хубав изстрел на Джамов от въздуха мина край вратата на “канарчетата”.
Последната проверка на “виолетовите” ще бъде на 5 юли от 18 ч. Тя ще се проведе на ст. “Ивайло” във В. Търново и ще е срещу отбора на “Литекс”. Преди мача официално ще бъде представен тимът на “Етър” за новия сезон.

Йордан Апостолов
се завърна в “Етър”

Халфът Йордан Апостолов отново се завърна в отбора на “Етър”. Той идва при виолетовите със свободен трансфер от “Ботев” (Враца). Футболистът подписа двугодишен договор и през новия сезон за пореден път ще е част от великотърновския тим. Това е третото му завръщане на “Ивайло” след участието му в селекцията през 2011 г. и по-късно през 2017 г.
Апостолов от известно време тренира с болярите и дори игра в контролите, но оставането му беше под въпрос. След като новият треньор на отбора Росен Кирилов се запозна с качествата на опитния играч, реши да го задържи за предстоящите два сезона.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново