“Етър” обяви санкциите за скандала, “виолетовите” приемат днес “Славия”

Публикувано на пт, 29 Ное. 2019
205 четения

От “Етър” обявиха официално наложените санкции относно инцидента, който стана на тренировката на отбора във вторник. Както вече писахме, на заниманието се е стигнало до размяна на удари между помощник-треньора Тодор Колев и капитана Иван Стоянов, след който футболистът е бил облян в кръв. Тренировката е била за тази част от футболистите, които не взеха участие в мача с “Ботев” (Пловдив), загубен предишния ден с 2:0, или влязоха за кратко като резерви. Извършено нарушение в игра е предизвикало инцидента и нажежило страстите.
Всъщност Тодор Колев и Иван Стоянов са дългогодишни съотборници, играли са заедно и в “Лудогорец” през сезон 2011/2012 г., с който станаха шампиони, а Колев бе капитан на тима. В “Етър” пък са заедно още от януари 2017 г.
“Помощник-треньорът Тодор Колев е временно отстранен от поста си, а на Иван Стоянов ръководството на клуба наложи финансова санкция”, съобщи председателят на Управителния съвет на “Етър” и зам.-кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Етърци приемат днес “белите” в мач от 18-ия кръг от първенството. Двубоят е от 16:30 ч. на стадион “Ивайло”, а билетите са в продажба от 10:30 ч. днес във фенмагазина на клуба.
Старши треньорът Росен Кирилов не бе открит за коментар преди срещата, както и да коментира инцидента от вторник. По наша информация единственият отсъстващ със сигурност е защитникът Христофор Хубчев, който получи контузия в последното гостуване на “Ботев”. Не е ясно дали Иван Стоянов ще бъде в готовност да участва в мача. Всички останали играчи са здрави и на линия, включително възстановеният халф Яни Пехливанов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново