“Етър” няма да вдига бялото знаме срещу “Лудогорец”

Публикувано на пт, 13 сеп. 2019
211 четения

Крайно тежко гостуване предстои на “Етър” в деветия кръг на елитната група. “Виолетовите” гостуват на шампиона “Лудогорец”, който е осем пъти поред първенец на страната, а и в момента оглавява класирането без загубен мач. Двубоят е в събота, 14 септември, от 20:00 ч. на стадион “Лудогорец Арена” в Разград.
Въпреки всичко “болярите” обявиха, че няма да вдигат бялото знаме и ще се опитат да изненадат “орлите”. “Отиваме да се представим добре срещу “Лудогорец”. И ако можем – да вземем точка или три. Нямаме намерение да си сваляме гащите – отиваме да играем футбол и ако можем – да вземем нещо”, лаконично коментира старши треньорът Росен Кирилов.
Проблеми обаче връхлетяха “Етър” в халфовата линия – Флорент Боджадж и Никола Колев пропускат мача поради контузии, Светослав Ковачев също е с травма и няма да е на линия. Яни Пехливанов е под въпрос и ще се чака до последно дали може да е на линия за мача. Така се очертава “Етър” да има сериозен проблем с вътрешните халфове. Привлеченият нападател Крис Гади вече е картотекиран и ще бъде в групата за мача. Там опциите за Росен Кирилов са доста повече с наличието на Гади, Ивайло Димитров, Милчо Ангелов и Дани Младенов.
Междувременно “Етър” получи отговор на жалбата си до Съдийската комисия на БФС относно ръководството на Георги Кабаков в мача с “Ботев” (Враца). Великотърновският клуб имаше две основни претенции за грешки на рефера, повлияли на изхода от мача. В 52-aта минута Даниел Гаджев от домакините влезе в краката на Яни Пехливанов, за което получи само жълт картон. Според “Етър” нарушението е за червен картон. В 81-ата минута пък беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Александър Дюлгеров в наказателното поле, от която падна и победният гол. Претенциите на “виолетовите” са, че той е с плътно прибрана до тялото ръка, като топката го удря в лакътя.
Мачът във Враца се игра на 26 август т.г. В следващия кръг на 1 септември Георги Кабаков получи наряд за дербито ЦСКА-София – “Левски”. Съдийската комисия е разгледала жалбата на 3 септември, а на 10 септември изпрати отговор до клуба. В отговора се казва: “В конкретната среща считаме, че реферът от гледната точка, която е имал на терена, е направил коректна преценка в описаните ситуации. СК на БФС счита, че конкретните решения са продиктувани от трудността на ситуациите и възможността да бъдат решени обективно в реално време.” От комисията уточняват, че анализът, който правят, е “на база на записа от срещата, който дава различен зрителен ъгъл от този на съдията и дава основание за различни решения в описаните ситуации”. Относно исканата санкция за Георги Кабаков, от комисията пишат: “Молим Ви да имате предвид, че по отношение на съдиите, допуснали грешки, е приложен Правилникът на футболното съдийство, в това число и към тези описани в жалбата. СК на БФС изразява доверието към съдията Георги Кабаков като водещ съдия в родното първенство с доказани качества и морал.”

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново