“Етър” не успя в Кърджали, падна с 3:2

Публикувано на чт, 22 апр. 2021
112 четения

“Етър” не можа да стигне до така важни точки при гостуването си на “Арда”, като загуби с 3:2. Великотърновци се противопоставяха успешно до почивката, но през втората част бяха надиграни от противника, който показа наистина, че е много качествен тим.
Двата отбора изиграха равностойна първа част с по един точен удар, които донесоха и голове след противникови грешки. Кольо Станев центрира в 8-ата минута отдясно към Миси Мезу, но Пламен Крумов пресече подаването, а в 14-ата минута Александър Георгиев от домакините напредна отдясно и центрира, но Христо Иванов навреме пресече и улови.
“Арда” поведе в 21-та минута, когато след грешка на Мариян Иванов при отиграване с глава топката попадна у Иван Тилев и той изпревари с удара си излезлия да го пресреща вратар – 1:0. Етърци бързо можеха да върнат гола. Първо далечен удар на Хубчев мина над вратата, а в 24-та минута Преслав Боруков напредна сам срещу Караджов в много добра позиция, но ударът му бе блокиран от застигналия го Петков.
Домакините имаха нова възможност в 38-та минута отново след грешки в отбраната, но ударът на Емил Мартинов мина над гредата.
“Етър” дочака своя миг в 43-та минута, когато Христофор Хубчев елегантно финтира Руменов и центрира в пеналта, а Гаетан Миси Мезу с прекрасен удар от въздуха с левия крак изненада Караджов – 1:1.
Второто полувреме премина под диктовката на домакините, които трудно бяха удържани от етърската защита. В 52-та минута далечен удар на Руменов бе уловен от Христо Иванов. Стражът на “виолетовите” се намеси още два пъти след изстрели на Тонислав Йорданов и Пламен Крумов от фаул. Гостите отговориха с удар на Алдаир над напречната греда.
“Арда” реши мача с два бързи гола в рамките на шест минути. В 72-та Тонислав Йорданов бе изведен прецизно и вкара за 2:1. В 78-та минута след бърза атака Милен Желев с глава се разписа – 3:1. Между двата гола “болярите” имаха възможност, но Дани Младенов вместо да стреля сам, реши да търси Боруков.
Етърци намериха сили да върнат интригата, като малко преди края Дани Младенов с хубав удар намали на 3:2. В добавеното време имаше шанс за изравнително попадение, но удар на Пламен Крачунов с глава бе уловен от Иван Караджов.
“Етър”: Христо Иванов, Здравко Илиев, Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Христофор Хубчев (80 Николас Фемиа), Божидар Кацаров (71 Хосе Кордоба), Кольо Станев (60 Даниел Младенов), Симеон Мечев, Ловре Кнежевич (60 Алдаир Ферейра), Гаетан Миси Мезу (70 Милчо Ангелов), Преслав Боруков.

Томаш: “Добро първо
полувреме и слабо второ”

“Добро първо полувреме и слабо второ, в което не можахме да отговорим на бързите комбинации по фланговете и бяхме наказани. Съжалявам, защото бях убеден, че можем да вземем точки, дори и победа. Но второто полувреме не беше това, което аз исках. След 70-ата минута започнахме да закъсняваме, външните и вътрешните ни халфове не затваряхме линията на пас. И първият гол е от наша грешка, друго е, когато ние поведем с 1:0. Едно от най-силните оръжия на “Арда” е бързият преход, браво на тях. Бързо се възстановяват, учудващо за мен. Играят като нас през три дена, но са доста свежи, явно са магьосници. Може би и аз малко рискувах, тъй като исках да вземем пълен комплект точки, не се затворихме да вземем точка.
Битката тепърва предстои, ще бъде до край. Според мен всичко ще се реши може би чак в последния кръг. Отборът, който издържи психически и физически, ще се спаси. Такъв е животът, няма нищо лесно, така че трябва да се борим, да го искаме и ако си заслужим, ще останем в групата.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново