“Етър” насрочи шест контроли

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
151 четения

Шест контролни срещи през зимната пауза ще играе “Етър”. Към момента са ясни съперниците в пет от тях, сред които е и елитният “Черно море”. На този етап домакинствата в проверките не са уточнени, те ще зависят от атмосферните условия. Футболистите ще се съберат отново на 4 януари за начало на зимната подготовка. На този етап лагер не се предвижда, а първата контролна среща е насрочена за 14 януари, като съперник е друг тим от Втора лига – “Янтра” (Габрово).
Четири дни по-късно, на 18 януари е втората проверка, в която “виолетовите” ще срещнат третодивизионния “Сливен”, воден от бившия етърец Иван Стоянов. Все още не е ясен противникът за 21 януари, на 25-и е контролата с “Черно море” (Варна). На 28 януари етърци срещат “Спартак” (Плевен), а на 1 февруари е последната проверка с “Литекс” (Ловеч).
Трима са напускащите футболисти на този етап – защитникът Радослав Терзиев и нападателите Живко Петков и Борислав Трендафилов.
Междувременно 21-годишният бранител Георги Александров и “Етър” удължиха договора си с още една година. Александров дойде при “виолетовите” през януари 2022 г., като подписа договор за година и половина – до края на настоящото първенство. Двете страни обаче преподписаха за още една календарна година и Георги Александров ще играе за етърци поне до лятото на 2024 г. Друг млад футболист, на който бе удължен контрактът, е панамският национал Мартин Моран, а нови попълнения на този етап са 22-годишният халф Емануел Личев и защитникът Валери Христов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново