“Етър” направи реми с “Габала”, утре играе с “Каспий” (Казахстан)

Публикувано на пт, 24 ян. 2020
178 четения

Етърци завършиха без голове мача си с азербайджанския “Габала” в Анталия.

Етърци ще срещнат утре казахстанския “Каспий” (Актау) в третата си контрола в Анталия, съобщиха от клуба. Проверката заменя тази с австрийския отбор “Волфсбергер”, планирана за понеделник. “Каспий” е от град Астау, пристанище на Каспийско море. Новакът в казахстанска елитна група е основан през 1962 г. В първия си мач в Анталия преди няколко дни тимът игра с ЦСКА-София и загуби проверката с 4:0.
Мачът между “Етър” и “Каспий” е в събота от 15 ч. бълг. време на “Side star sport center” в Сиде, Анталия. Последният мач на етърци в Турция е на 30 януари срещу “Словачко”, който е на 6-о място в първенството на Чехия.
“Етър” завърши 0:0 срещу азербайджанския “Габала” във втората проверка за “виолетовите” в Турция. Двата отбора направиха мач с много битка. В 10-ата минута след центриране отляво от фаул “виолетовите” отправиха удар покрай гредата. Малко след това играч на “Габала” стреля опасно, но Христо Иванов блестящо извади топката в корнер. В 35-ата минута бе най-чистото положение за “Етър” – Иван Стоянов беше изведен отляво от Стелиян Добрев, но ударът му мина до гредата.
Втората част предложи повече битка в центъра, отколкото положения пред двете врати. В 48-ата минута отново Христо Иванов спаси удар от непосредствена близост, а в самия край на мача “Етър” имаше нова ситуация след центриране отдясно от фаул, но в разбъркването пред вратата не се намери кой да прати топката в мрежата. В игра след контузия се завърна нападателят Милчо Ангелов, който започна като титуляр.
“Етър”: Хр. Иванов, Дюлгеров, Скерлев, Станоев, Огнянов, Т. Иванов, Ст. Добрев, Кацаров, Пехливанов, М. Ангелов, Ив. Стоянов.
“Габала”: Мамадов, Ахмадли, Гюлиев, Сейдиев, Клесио, Зунич, Алиев, Искандаров, Набиев, Акакпо, Маноел.
“Закономерен резултат. Не стана красив футбол, беше повече битка с мъжка игра, но се срещнахме със силен отбор, който е носител на купата на Азербайджан. Надявам се да вървим нагоре. Нека феновете са с нас, ние ще дадем 100 % от себе си да останем в елита”, коментира след мача защитникът Александър Дюлгеров.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново