„Етър“ направи 0:0 в Добрич

Публикувано на пт, 5 май 2023
249 четения

„Етър“ завърши 0:0 като гост на борещия се за оцеляване „Добруджа“ и за първи път през този сезон записа три поредни мача без победа. „Болярите“ се явиха за мача с изключително къса резервна скамейка. Отсъстваха Крум Стоянов, Яни Пехливанов, Николай Янков и Христо Митев поради контузии и Емануил Личев поради наказание, а Дани Младенов не бе напълно възстановен.

„Добруджа“ действаше по-настъпателно преди почивката и първите три положения бяха на неговата сметка. В 12-ата минута Ивайло Лазаров отправи удар, но Славков улови. В следващата атака Денислав Ангелов с глава стреля до гредата. Стефан Митев пък в 20-ата минута напредна сам отляво и шутира, но вратарят Славков спаси.

Първия удар към вратата етърци отправиха в 25-ата минута, когато Валери Христов получи топката от Станев и центрира, а Мартин Тошев с глава стреля край гредата. В 39-ата минута Георги Александров отправи шут от малък ъгъл, париран от вратаря Ковачев. В самия край на полувремето Тошев прати топката в мрежата след извеждане на Станев, но бе маркирана засада.

И през втората част нещата не се промениха. Домакините атакуваха по-често, но най-опасното им положение бе в 51-ата минута, когато Митев стреля и Славков изби в гредата и оттам в корнер. „Болярите“ отговориха с удар на Тошев с глава в 65-ата минута на сантиметри над гредата.

Чак в последните 20 минути етърци натиснаха и създадоха няколко чисти положения, за които могат да съжаляват, че пропуснаха. В 79-ата минута Мартин Тошев излезе на чиста позиция, но ударът му не бе силен и вратарят успя да извади топката. 4 минути по-късно след поредното разбъркване Мартин Моран насочи топката, но от голлинията стражът изби с крак. В 86-ата минута пък след чудесно центриране на Евгений Илиев Бетегон с глава би до гредата.

“Етър”: Християн Славков, Валери Христов, Кольо Станев (50 Хавиер Бетегон), Георги Ангелов, Георги Александров, Мариян Иванов, Алехандро (80 Евгений Илиев), Янко Ангелов, Олег Димитров (67 Мартин Моран), Мартин Тошев, Даниел Младенов.

 

Емануел Луканов: „Доволен съм от играта, но не и от резултата“

„Доволен съм от играта на момчетата, но не и от резултата. През второто полувреме имахме тотален превес и възможности да вкараме гол, но не успяхме. През първата част усетих умора в отбора, но бях сигурен, че второто полувреме ще е различно. Оказах се прав. Липсваха ни само головете. Имахме ситуации, развихме ги добре, но или липсваше завършващият удар, или някой избиваше пред голлинията.

Определено съм доволен от футболистите за себераздаването, за това, че натиснаха след почивката, въпреки умората. Няма как да сме подценили „Добруджа“ след загубата ни от ЦСКА 1948. Имаше единствено умора. Приемаме го и караме напред. Би трябвало да удържим позицията си, ще видим. Сега какво и да кажа, бъдещето ще покаже.“

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново