“Етър” излиза в тежък мач срещу “тигрите” от Бистрица

Публикувано на пт, 1 мар. 2019
309 четения

Трудно гостуване предстои на “Етър” в неделя срещу “Витоша” (Бистрица) в 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят е навръх националния празник 3 март от 12:30 ч. в столицата. “Виолетовите” са на 1 т. от шестия “Черно море” три кръга преди края на редовния сезон и не им остава нищо друго, освен да гонят пълен точков актив и да разчитат на грешна стъпка на “моряците”.
Красимир Балъков определи предстоящия мач като най-тежкия от оставащите до края, въпреки че после етърци приемат ЦСКА и гостуват на “Славия”. “Срещата с “Витоша” (Бистрица) ще е най-тежкият мач от трите, които остават от редовния сезон. Съперникът е много компактен, тактически винаги подготвен отбор, разбира се, с техните възможности. Ако ние не излезем и на дадем своите сто процента, които искаме да ги виждаме във всеки мач, ще ни бъде много тежко. Не го казвам просто така, а защото знам, че треньорското ръководство на “Витоша” работи много качествено и те са отбор, който може да загуби от всеки, но може и да бие всеки”, коментира Балъков.
“Ние отиваме там с една-единствена мисъл: ако искаме да вземем трите точки в Бистрица, трябва да сме даже не на сто, а на двеста процента концентрирани”, предупреди мениджърът на етърци.
За пореден път възстановяващите се Ерик Почански и Яни Пехливанов няма да са в групата. Артьом Артюнин също има леки проблеми, като от треньорския щаб ще изчакат до последно да преценят дали ще бъде готов за мача.
Столичният рефер Николай Йорданов ще ръководи срещата “Витоша” (Бистрица) – “Етър”. Негови асистенти са Веселин Мишев и Петър Джугански, четвърти съдия е Волен Чинков. Николай Йорданов бе обявен за Съдия № 1 на България за 2018 г. Този сезон той е свирил един мач на “виолетовите” – още първото домакинство през юли м.г. срещу “Верея”, спечелено с 1:0.
“Влизането ни в шестицата изглеждаше още по-реално преди подновяването на полусезона, но “Черно море” победи и ЦСКА, и “Лудогорец”. Взе точки, които, ако си признаем реално, не ги очаквахме, но явно момчетата на Илиан Илиев си вършат добре работата. Не ни остава нищо друго, освен и ние да си вършим работата на ниво, да вземем всички възможни точки до края и после ще се види кой къде е. Възходът на “Етър” е оценен в момента от всички, което ми е много приятно, но това ме задължава да продължаваме по същия начин. Зад това стои много работа, най-вече от футболистите, и напредъкът е благодарение на тях. Ако те продължават по същия начин и влезем в челната шестица, ще бъде изцяло тяхна заслуга”, добави Красимир Балъков.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново