“Етър” излезе с позиция по повод съдийството

Публикувано на пн, 13 мар. 2023
110 четения

От “Етър” излязоха с официална позиция по повод на съдийските отсъждания в мача срещу “Спортист” (Своге), загубен с 1:2.
“Етър” предлага на вниманието на футболната общественост и отговорните фактори няколко момента от мача между “виолетовите” и “Спортист” (Своге), свързани със съдийството на Мартин Марков.
В 17-ата минута след избита от вратаря топка Илия Русинов я довкарва в мрежата – дали го прави с ръка всеки може сам да прецени. Това е първият гол в мача.
В 84-та минута след центриране на Валери Христов Симеон Чатов играе с ръка. Кадърът ясно показва къде е ситуацията. Според футболния правилник “линията е част от наказателното поле”. Вместо дузпа решението е пряк свободен удар, при това маркиран от рефера на половин метър пред пеналта.
В 94-та минута за трети път игра с ръка – този път на Лукас Мартинс, неотсъдена от рефера и довела до реакция и жълт картон за Олег Димитров и напрежение след последния съдийски сигнал.
Няколко ситуации, решени все в една посока – в ущърб на “Етър”, както и при двата ни отменени гола, за които нямаме претенции. Убедени сме, че ако имаше VAR, споменатите решения щяха да бъдат преразгледани. За съжаление, във втория ешелон системата още не е внедрена.
“Етър” няма никакви претенции към съперника “Спортист” (Своге) – не омаловажаваме силната им игра и им честитим победата. Възниква само въпросът: какъв щеше да е резултатът в мача “Етър” – “Спортист”, ако съдийските решения във възловите голови ситуации не бяха в ущърб на нашия отбор?”, пише в позицията на клуба.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново