“Етър” излезе с позиция по повод съдийството в мача срещу “Спортист”

Публикувано на сб, 11 мар. 2023
730 четения

От “Етър” излязоха с официална позиция по повод на съдийските отсъждания в мача срещу “Спортист” (Своге), загубен с 1:2. В текста, публикуван в официалния сайт на клуба, се казва:

„Етър“ предлага на вниманието на футболната общественост и отговорните фактори няколко момента от мача между „виолетовите“ и „Спортист“ (Своге), свързани със съдийството на Мартин Марков.

В 17-ата минута след избита от вратаря топка Илия Русинов я довкарва в мрежата – дали го прави с ръка всеки може сам да прецени. Това е първият гол в мача.

В 84-ата минута след центриране на Валери Христов Симеон Чатов играе с ръка. Кадърът ясно показва къде е ситуацията. Според футболния правилник „линията е част от наказателното поле“. Вместо дузпа, решението е пряк свободен удар, при това маркиран от рефера на половин метър пред пеналта.

В 94-ата минута за трети път игра с ръка – този път на Лукас Мартинс, неотсъдена от рефера и довела до реакция и жълт картон за Олег Димитров и напрежение след последния съдийски сигнал.

Няколко ситуации, решени все в една посока – в ущърб на „Етър“, както и при двата ни отменени гола, за които нямаме претенции. Убедени сме, че ако имаше VAR, споменатите решения щяха да бъдат преразгледани. За съжаление, във втория ешелон системата още не е внедрена.

„Етър“ няма никакви претенции към съперника „Спортист“ (Своге) – не омаловажаваме силната им игра и им честитим победата.

Възниква само въпросът: какъв щеше да е резултатът в мача „Етър“ – „Спортист“, ако съдийските решения във възловите голови ситуации не бяха в ущърб на нашия отбор?”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново