“Етър” иска да завърши победно в дебюта на новия наставник

Публикувано на пт, 13 Дек. 2019
157 четения

С победа се надяват да завършат годината в “Етър” в домакинството срещу “Ботев” (Враца). Мачът е срещу директен противник във втората половина на класирането и ще бъде официален дебют на новия старши треньор Петко Петков. Срещата е днес от 17:00 ч. на стадион “Ивайло”.
Петко Петков сам пожела да води отбора от скамейката още в този двубой и да не чака предсезонната подготовка, но предупреди, че генерални промени днес няма как да се очакват.
“Решаваме и много неща, свързани с организацията на подготвителните лагери, със селекцията, но фокусът в първите ми дни е мачът с “Ботев” (Вр). За мен е важно да видя поведението, което видях в последния мач с “Царско село”. Да видя един колектив, който се бори за победата. Поведението на играчите е основното. За другите неща – промяна на тактиката, схеми на игра, промени в състава на този етап не е сериозно да се говори. Единственото, което искам, е футболистите да дадат максимума от себе си. Нагласата им е добра, разбират своята отговорност и съм сигурен, че ще го покажат на терена”, коментира Петко Петков.
“Познавам “Ботев” (Вр) и при предишния, и при сегашния треньор. Това, че нямат добри резултати въобще не ни заблуждава. Гледах мачовете им и резултатите не отговарят на показаното. Така че ние ще подходим с необходимото уважение към “Ботев”, но само дотам. Всеки мач е важен за “Етър”, този е поредният. Не казвам, че е решаващ, тъй като има още много срещи, но с една победа бихме изпратили годината с по-добро настроение”, пожела си новият старши треньор.
В игра след наказание се завръща халфът Красимир Станоев, но отново има няколко контузени играчи. Никола Колев и Румен Руменов пропускат мача поради травми, вторият вратар Анатолий Господинов също. “Хубчев също не е излекуван докрай и няма да го рискуваме в тази среща. Това са нормални неща за всеки отбор. Надявам се, като направим по-добра подготовка нещата да изглеждат другояче. Играчи за групата има, има и млади момчета от школата, които ще получават шансове. Важното е хората, които са на терена, да се раздадат докрай.
Призовавам всички привърженици на “Етър” да намерят време да дойдат и подкрепят отбора, ние ще играем и за тях!”, призова Петко Петков.
По 5 лева ще бъдат билетите за мача вместо досегашните 8 лв., съобщиха от клуба. Те ще бъдат пуснати в продажба днес от 10:30 ч. във фен магазина на “Етър” срещу стадион “Ивайло”. Също там от 16 ч. халфът Никола Колев и вратарят Анатолий Господинов ще раздават автографи за всеки, който пазарува клубни артикули от магазина. От 15 ч. отварят и касите до Спортния диспансер от северната страна, както и южната каса за феновете на гостите.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново