“Етър” иска да спре и “Левски”

Публикувано на пт, 19 юли 2019
407 четения

“Етър” е амбициран да спре и другия столичен гранд “Левски”, след като го стори с ЦСКА. При тегленето на жребия мнозина “специалисти” оплакваха “виолетовите”, че ще стартират без спечелени точки от първите няколко кръга. “Болярите” обаче разбиха всички прогнози за категорична победа на ЦСКА, като завършиха в София 2:2, а накрая можеше да вкарат и победен гол.
“Левски” е не по-малко предизвикателство за момчетата на Росен Кирилов. Първото домакинство за сезона е точно срещу “сините”, а мачът е в неделя, 21 юли, от 21:00 ч. на стадион “Ивайло”. Настроенията в лагера на “болярите” са за победа, въпреки че “Левски” стартира добре първенството – с убедителен успех с 4:1 в Русе над “Дунав”.
“Моята цел е всеки мач да се печели. Срещу “Левски” излизаме за победа, във Велико Търново пред наша публика ще се опитаме да зарадваме нашите фенове”, коментира старши треньорът Росен Кирилов.
В игра се завръща халфът Никола Колев, който пропусна първия кръг срещу бившия си отбор ЦСКА.
Интересът към мача е огромен и на трибуните се очакват около 10 000 зрители. Билетите за феновете на “Левски” бяха пуснати в Eventim.bg още преди седмица. Те са само за южните сектори на стадиона, където ще бъдат настанени всички привърженици на “сините”.
От сряда пък се продават билетите за Сектор А. Те също са на цена 12 лева за всички, а децата до 10 години ще могат да гледат мача безплатно, но срещу съответно представен документ. От клуба припомниха, че всички зрители трябва да носят документ за самоличност. Билетите се продават днес на касата до Спортния диспансер от 9 до 19 ч., а в събота – от 10 до 18 ч. В деня на мача от 10 ч. ще бъде отворена и касата от южната страна на стадион “Ивайло”, а от 17 ч. отварят всички каси.
За деня на мача със заповед на кмета Даниел Панов е създадена временна организация на движението. От 14 ч. на 21 юли се затварят всички прилежащи улици около стадион “Ивайло”, като влизането по тях ще става само с предварително издадени пропуски. Паркингът, северно от стадиона, ще бъде освободен от автомобили още от 7 ч. сутринта. Улиците “Йоновка” и “Филип Тотю” ще бъдат предназначени за паркиране на автомобилите на гостуващите фенове.
Входовете на стадион “Ивайло” ще бъдат отворени от 18:30 ч. “Призоваваме всички да си купуват билети предварително, защото интересът към мача е много голям и е добре да се избегнат струпванията в последните минути. Продължава продажбата и на абонаментни карти. Призоваваме публиката към европейско поведение и подкрепа на отборите с позволени средства, надяваме се в неделя отново да се получи истински празник на футбола, какъвто неизменно правим заедно в последните години”, заяви административният директор Страцимир Тинчев.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново