“Етър” и “Ботев” (Вр) завършиха 0:0

Публикувано на пн, 8 апр. 2019
83 четения

Отборите на “Етър” и “Ботев” (Враца) записаха нулево реми на стадион “Ивайло”. Двубоят започна добре за “болярите”, които направиха първата си атака в 4-та минута, когато Милчо Ангелов пусна подаване към десния фланг за Румен Руменов, който обаче не успя да центрира добре и прати в аут.
В 16-ата домакините имаха нов шанс – Никола Колев пробва удар извън наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб. Пет минути по-късно Никола Колев пробва извеждащ пас за Ангелов, той обаче не успя да стигне до топката. Вратарят Красимир Костов излезе навреме и изби, но тя отиде у Флорент Боджадж, който нанесе удар към вратата, за щастие на врачани Кавдански бе на добра позиция и успя да застане на пътя на топката, предотвратявайки чист гол.
Чак в 65-ата минута гостите имаха възможност, при това чиста – резервата Петър Атанасов получи пас в предни позиции, успя да надиграе Артюнин и Скерлев и остана сам срещу Христо Иванов, но вратарят на “Етър” се намеси отлично и изби с крак удара на нападателя. Последва добавка от Емил Стоев, който обаче от границата на пеналта прати високо над вратата.
В 74-та минута за удар в лицето на Иван Петков Мартин Кавдански получи втори жълт картон и “Ботев” (Враца) трябваше да доиграе оставащите минути в намален състав. В последните минути “болярите” опитаха да стигнат до победата, но така и не успяха да намерят път към вратата на гостите, които бранеха точката си. Показателно за качеството на двубоя бе, че Играч на мача бе избран вратарят на етърци Христо Иванов.
“Етър”: Христо Иванов, Венцислав Василев, Артьом Артюнин, Иван Скерлев, Александър Георгиев, Георги Сърмов, Никола Колев, Румен Руменов, Флорент Боджадж, Милчо Ангелов, Велко Батрович.
“Противникът беше с по-свежи сили. Очаквах, че в края на мача ще бъде по-тежко за нас, но точно ние търсехме победата. Явно 0:0 устройваше врачани. Ние трябваше да се бием в един автобус, сложен пред пеналта. Накрая търсехме гола и победата, а те разчитаха на изритани топки.
Ние не можем да бием всички мачове. Има странични фактори, има и психология. Всеки професионален футболист си знае задълженията. Аз ще търся от играчите максималното”, заяви след мача Красимир Балъков.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново