“Етър” гостува на “Царско село”, започва битка за десетото място

Публикувано на пт, 6 Дек. 2019
94 четения

Десетото място е най-реалната непосредствена цел пред “Етър” в Първа лига. То дава право да се избегнат баражите за оставане в елита. Четири тима са в оспорвана битка за него, като “Етър” и “Дунав” имат по 17 т., “Царско село” – 15, а “Ботев” (Вр) – 13. До края “виолетовите” гостуват днес тъкмо на “Царско село” и приемат после врачани.
Калоян Чакъров ще води тима в днешното гостуване, което е от 17:00 ч. “На работа съм в клуба и след като има такава ситуация и съм поканен да помогна, ще водя отбора в последните два мача и ще направя каквото мога. Отношенията ми с Росен Кирилов са чудесни, той е много добър професионалист и се надявам да продължа работата му. Ефектът от напускането му би трябвало да е положителен, защото той поема негативите върху себе си. Постъпи мъжки с оставката и си тръгна достойно – без да е виновен, пое негативите, сега трябва момчетата да направят нещо повече. Очаквам “Етър” да играе по-освободено”, заяви Калоян Чакъров.
Треньорът призна, че няма време и условия за генерални промени, тъй като няма и голям избор на играчи. Без четирима досегашни титуляри излиза “Етър” за мача – по един във всяка линия. Румен Руменов и Христофор Хубчев са контузени, Краси Станоев е наказан за натрупани картони, а Дани Младенов напусна по негово желание. “Всички те са основни играчи, знаете какво беше Младенов за отбора, сега в отсъствието му нападателите трябва да покажат, че имат качества и да бележат голове. Все пак имаме достатъчно играчи на разположение, всеки знае какво го очаква”, коментира Чакъров. Той призна, че няма големи надежди за силна игра, но се надява на добър резултат.
“Климатът не е добър, терените не са в добро състояние, не сме и в оптималния състав, но ще направим каквото можем. Момчетата със сигурност са затормозени от лошите резултати напоследък и кризата в клуба. Нормално е, те са млади хора. Те искат да печелят мачовете, искат всичко да е наред и това им тежи. Добре е, че имаме и опитни играчи, които помагат. Надявам се да постигнем добри резултати. Нямаме друга алтернатива, освен да търсим победа в последните два мача”, добави Калоян Чакъров.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново