“Етър” гостува на “Славия” в първи мач на осветление за най-стария клуб

Публикувано на пт, 15 Мар. 2019
222 четения

За “Етър” са важни и точките от мача със “Славия”

Последен мач от редовния сезон предстои на “Етър” в първенството на Първа лига. “Виолетовите” гостуват на “Славия” в двубой, който за тях е без значение за крайното класиране, но евентуалните точки са важни, защото се запазват и в плейофите.
Срещата е в неделя от 17:30 ч. в София, като любопитното е, че преди нея ще бъде официално открито новото електрическо осветление на стадиона в “Овча купел” и това е първи такъв мач у дома за най-стария български клуб. Специално заради това “белите” обявиха символична цена на билетите по 1 лев. Осветлението на “Славия” беше готово още за мача срещу “Левски”, но той се игра на “Васил Левски” от съображения за сигурност. Главен съдия е Валентин Железов с помощници Станимир Илков и Мирослав Желев.
“Етър” ще бъде в една четворка с “Витоша” (Бистрица) и “Верея” в борбата за 7-14 място, като четвъртият отбор ще бъде най-вероятно “Ботев” (Враца). Точките от редовния сезон обаче в първия етап на плейофите се зачитат. “Вече е ясно, че нямаме шанс за шестицата, ясна на 90 % е и групата, в която ще продължим занапред. Предстоящия мач срещу “Славия” причислявам към по-нататъшните срещи, защото точките са ни необходими. Те играят двойна роля – първо трябва да си осигурим оставане в Първа лига с място сред първите две в четворката, а после да гоним и челната позиция. Така че програмата минимум за четворката е второто място, а максимум – първото. Едва тогава следва борбата за крайното 7-о място. Мачът срещу “Славия” е стратегически и каквото можем да вземем от него, ще бъде добре дошло за преследването на целите ни”, коментира Балъков.
“Надявам се да дойдат повече хора на стадиона в “Овча купел”, така че приветствам решението на домакините да пуснат билетите на символична цена. Колкото повече публика има, толкова по-добра е атмосферата на всеки мач.
На този етап всички футболисти на “виолетовите” са здрави с изключение на Венци Василев, който тренира на облекчен режим.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново