“Етър” е най-новият спортен клуб по карате

Публикувано на чт, 11 Ное. 2021
166 четения

Нов спортен клуб, който развива карате-до, бе регистриран във Велико Търново. Николай Лесичков е председател на Управителния съвет и старши треньор на Карате клуб “Етър”. Клубът развива дейността си с над 30 деца в зала на ул. “Ниш”. На този етап се разчита на десет състезатели, медалисти от международни турнири и национални първенства като част от КК “Калоян”, под ръководството на Николай Лесичков.
“От дете обичам “Етър” и съм свързан с клуба, така че изборът ми на име нямаше как да е друг. Целта ми е да развия състезатели, които да постигнат сериозни международни успехи. При мен тренират Борислав Благоев и Дария Мартинова, които са най-добрите деца на ката в България до 8 години”, коментира Николай Лесичков, който наскоро завърши семестриално НСА “В. Левски”. За клуба са поръчани анцузи JOMA, като на футболния “Етър”, предстои да бъде закупен и брандиран микробус.
Преди броени дни треньорът и състезателите му Амира Абулибде и Младен Тодоров участваха на 11-ото световно първенство по карате, стил шотокан, в Истанбул. Състезанието събра 1300 участника от 30 държави. Николай Лесичков стана отборен шампион с двама партньори от клуб “Петромакс” на кумите във възрастовата група 35-40 години. Амира е пета при момичетата до 14 години на кумите в категория -55 кг, а Младен е седми в същата категория при джуниори.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново