“Етър” би и “Берое” в Стара Загора, изобщо не е пускал гол при Томаш

Публикувано на чт, 21 ян. 2021
182 четения

“Етър” продължава с победите, като би с 1:0 като гост “Берое” в контролна среща. Мачът се игра на спортната база “Берое” в Стара Загора. Любопитното е, че “болярите” не са допускали гол във вратата си в официален или контролен мач вече 657 минути след поемането на тима от Александър Томаш!
Двата отбора направиха бърз и динамичен двубой с остри атаки към двете врати. Етърци започнаха много напористо и можеха да открият резултата още след началния сигнал. Кольо Станев напредна отдясно и центрира, но Алдаир бе изпреварен пред вратата, като топката бе избита в корнер. В 3-тата минута пък Симеон Мечев нанесе първия точен удар в мача, като стреля от средна дистанция, а вратарят на “Берое” Ганев, макар и неуверено, успя да улови.
Първата възможност за домакините бе в 10-ата минута – Александър Василев напредна отляво и стреля по диагонала, но покрай далечната греда. Пет минути по-късно капитанът на етърци Здравко Илиев проби на скорост отдясно и центрира към Кнежевич, защитник на “Берое” игра с ръка в пеналта, но дузпа не последва.
В 18-ата минута Стив Фуртадо стреля в близкия ъгъл, но Господинов спаси. Стражът на “Етър” се прояви и малко по-късно – след центриране отляво последва меле пред вратата, но той улови, а бе извършено и нарушение срещу него. До почивката опасностите пред вратите понамаляха, но за гостите първо Хубчев центрира отляво и Милчо Ангелов стреля с глава, но неточно, а в 27 минута Конте падна пред пеналта и реферът отсъди фаул, който етърци оспорваха, а от него Иван Минчев стреля край гредата.
След почивката в игра влязоха Христо Иванов, Яни Пехливанов и Дуде Ндонгала, а по-късно и Венелин Филипов, Николас Фемиа и Иван Петков. “Етър” поведе в 48-мата минута – Симеон Мечев центрира отляво и Милчо Ангелов с глава прехвърли вратаря Душан Перниш за 0:1. След получения гол домакините натиснаха и потърсиха изравняване. Три възможности имаше пред Еривалдо – той първо отдясно центрира остро пред голлинията, но Кацаров чисти, после бе изведен опасно и стреля от малък ъгъл на сантиметри от гредата, а негов удар с глава излезе в аут.
“Етър” можеше да удвои в 72-рата минута – Ндонгала центрира отляво от фаул и Яни Пехливанов с глава прати топката в напречната греда.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново