“Етър” (2007) обърна “Янтра-2013” от 0:2 до 6:2 и финишира първи

Публикувано на пт, 14 юни 2019
131 четения

Златните медали и купата за първо място на Футбол 9 в Зона “В. Търново” спечели детският отбор на “Етър”, набор 2007 година. Момчетата на Стефан Николов за трета поредна година са първенци на групата, в която се състезават.
На стадион “Ивайло” играха своеобразен финал срещу “Янтра 2013” (Габрово), като се нуждаеха от победа или реми, за да запазят крайното си първо място. Гостите поведоха с 0:2 още до 6-ата минута, но “Етър” в страхотен мач ги обърна до внушителното 6:2!
Двубоят тръгна перфектно за гостите, които вкараха две попадения, чрез Никола Ганчев и Маноел Цвятков. Постепенно “виолетовите” се съвзеха и свиха обръч около вратата на съперника. След центриране от фал Кристиян Боянов намали на 1:2 в 8-ата минута, а в 17-ата Радослав Найденов отправи силен удар, вратарят на гостите спаси, но Тонислав Донков бе наблизо и изравни 2:2.
След почивката се игра само пред вратата на гостите. Теодор Райков влезе отдясно и стреля, а опитът на защитник да блокира топката не бе успешен и обратът стана пълен – 3:2 в 36-ата минута. Веднага след подновяването на играта Светослав Трифонов проби и центрира към Антонио Марков, който с глава покачи на 4:2. Виктор Иванов вдигна на 5:2 в 42-ата минута, оставен непокрит, а в 51-ата Преслав Денев с техничен удар се разписа за 6:2.
През този сезон отборът, воден от Стефан Николов, има 27 победи и само едно равенство, отбелязал е 219 гола и е получил едва 12.
След срещата етърци получиха златните медали и купата за първото място от представителя на ЗС на БФС Петко Павлов.
Преди мача на по-големите, който бе решителен за първото място, се проведе срещата на Футбол 7 при по-малките момчета на двата клуба.
При поделено надмощие те завършиха наравно 1:1. За етърци вкара Ивайло Иванов в 23-ата минута с красив прехвърлящ удар, за габровци 120 секунди по-късно изравни Валентин Иванов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново