“Етър-64” стартира плейофите с гостуване на “Свиленград”

Публикувано на пт, 22 Февр. 2019
83 четения

С гостуване в Свиленград на едноименния тим стартира участието си в плейофите на женското първенство по хандбал за жени съставът на “Етър-64”. След редовния сезон великотърновки завършиха втори в класирането. По новия регламент първите три – “Бъки”, “Етър-64” и “Свиленград” ще играят всеки срещу всеки при разменени гостувания, аналогично е и при отборите, заели от 4-то до 6-о място.
На полуфиналите отиват първите три, както и отборът, спечелил битките за четвъртото място. Мачовете са на 6 и 13 април, като ще противопоставят първия срещу четвъртия и втория срещу третия. Ако има разменени победи и се наложи трети мач, той ще е на 26 април. Победителите отиват на суперфинал за титлата, чиито дати са 4-ти и 18-и май и евентуално при трети мач – 25 май.
Плейофната фаза започна миналата седмица с мача “Бъки” – “Свиленград”, в който габровки загубиха с 23:24 (11:12). Сега “амазонките от Юга”, които оглавиха класирането във втората фаза, приемат “Етър-64”. Срещата е в неделя, 24 февруари, от 14 ч. в Свиленград. Двата отбора се срещнаха там само преди две седмици в полуфинал за купата, при който домакините спечелиха след продължения. Следващите мачове са домакинство срещу “Бъки” на 1 март, отново у дома срещу “Свиленград” на 24.03. и гостуване в Габрово на 31 март.
Междувременно девойките на “Етър-64” до 14 години се класираха директно за финалите за Купата на България, които ще са в Хасково на 9 и 10 март. Това стана факт, след като заявки за участие подадоха едва шест отбора и федерацията по хандбал взе решение да увеличи броя на финалистите от 4 на 6 и да прати за финалната фаза всички отбори. Така за купата ще спорят домакинът “Хасково”, както и “Панагюрище”, “Мартен-67”, “Етър-64”, “Поморие” и “Бъки”, които ще бъдат разделени в две групи по три отбора.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново