“Етър-64” с две победи в Гърция

Публикувано на пт, 13 окт. 2017
99 четения

Две победи постигнаха хандбалистките на “Етър-64” в гостуването си в Гърция. Водени от прeзидента на клуба Атанас Атанасов и треньорката Йонка Генчева, шампионките пътуваха през седмицата до Драма за две проверки. Етърки срещнаха състава на “Порточани” от населено място, намиращо се на 15 км от Драма. Победата в първия мач дойде с резултат 43:23 (18:13). Домакините са били шампионки на Гърция за девойки старша възраст и се противопоставиха силно в началото. “Мачът започна много оспорвано и до 15-ата минута се игра гол за гол. После взехме лек аванс до почивката. Йонка Генчева пусна в игра всички състезателки за изграждане на игрови схеми. Едва когато за “Порточани” влязоха след почивката по-малките, взехме победата с 43:23. Резултатът обаче не бива да заблуждава, стана много здрава контрола”, коментира Атанас Атанасов.
Във втория си мач срещу същия съперник етърки спечелиха с 29:23 (15:12). Този път домакините поведоха с 3:0 и имаха надмощие в началото, като “виолетовите” изравниха чак за 7:7. До почивката “Етър-64” взе аванс от 15:12.
Играта продължи да бъде равностойна и през втората част, като за етърки не играха в мача болната Мирела Павлова и контузената Мария Йорданова. В 45-ата минута “Порточани” отново поведе с 21:20, но до края великотърновки обърнаха нещата – 23:29.
Отборът се прибра вчера в България и вече се готви за второто си поредно домакинство от първенството на “А” група при жените. След победата си на старта срещу “Поморие”, етърки посрещат утре от 16:00 ч. състава на “Шумен-98”. Мачът е в ДКС “Васил Левски” и от клуба призовават великотъровци да ги подкрепят в утрешния мач.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново