“Етър-64” изпусна “Свиленград” в последната секунда и отпадна от финала за купата

Публикувано на пн, 11 февр. 2019
78 четения

Хандбалистките на “Етър-64” за втора поредна година останаха на крачка от Купата на България. В драматичен полуфинал те загубиха с 24:23 след продължения от “Свиленград”. Възпитаничките на Йонка Генчева водеха с 19:18 до последната секунда на мача, когато получиха гол и това се оказа фатално в последвалите продължения. В първата част двата отбора непрекъснато си разменяха водачеството в резултата – от 1:3 за етърки се стигна до 4:3, после ту единият, ту другият отбор излизаше с гол напред до равенството 9:9. Почивката обаче дойде при 10:9 за домакините.
Драмата продължи до самия край на мача, като по-малко от минута преди края бе 18:18. Точно тогава “Етър-64” вкара за 18:19 и “амазонките” имаха 30 секунди за последна атака. Буквално в самия край те успяха да изравнят.
Играха се две продължения по пет минути, като първото завърши пак реми 21:21. Във второто обаче “Свиленград” поведе с 24:22, а до края великотърновки върнаха един гол и имаха още една атака за изравняване, но не успяха…
“Фатални се оказаха пропуските ни от чисти позиции, както и 4-те пропуснати дузпи в мача”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново