“Етър-64” до 14 години се класира на финалите за купата

Публикувано на вт, 6 Дек. 2022
144 четения

Момичетата на “Етър-64” до 14 години се класираха за финалите в турнира за Купата на България. Квалификационният турнир се проведе във Велико Търново и бе безапелационно спечелен от “болярките”.
В първия си мач те победиха “Васил Левски” (Нови пазар) с 21:0, а във втория – и “Панагюрище” с 24:13. Това ги класира за финалите, които ще са през 2023 г. с участието на шест отбора, като все още не е ясно кога и къде ще се проведе.
“Миналата година в тази възраст станахме втори и за купата, и на държавното първенство, но бяхме с деца с една година по-малки. С оглед на резултатите през този сезон ще се борим за две първи места, отборът е обигран и готов за предстоящите срещи”, заяви треньорът Станислав Йорданов.
Същото сториха и момчетата на “Етър-64” до 14 години, водени от Десислава Николова. Техният квалификационен турнир бе в Каварна. Етърци загубиха от плевенчани с 25:13, наложиха се над домакините от “Калиакра” с 22:21 и разбиха “Спартак” (Варна) с 24:13. Те също се класират за финалната шестица за купата на страната. “Предвид възрастта, в която сме, е много добре, но се вижда, че има разлика в това, че се изправяме срещу 14 г. момчета в чистата им възраст! Това е минусът за нас, но този минус ще бъде успехът ни в следващите години. Това е опитът, от който имаме нужда”, коментира Десислава Николова.
11-годишните хандбалистки на “Етър-64” пък спечелиха категорично и последния си турнир за календарната година. Възпитаничките на треньорката Маги Христова разгромиха с 26:0 “Търновград”, наложиха се трудно над “Бъки” (Габрово) с 14:12 и отново взеха разгромен резултат над “Шугар” (Плевен) – 14:2.
“Работата често е бащата на удоволствието. Днес вие се забавлявахте и показахте, че успехът идва със старание и постоянство. Гордея се с вас и вашите успехи”, коментира играта на момичетата Миглена Христова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново