“Етър-49” с втора поредна победа

Публикувано на чт, 19 окт. 2023
66 четения

Баскетболният отбор на “Етър-49”, който участва в първенството на ББЛ, “Б” група “Център” само с играчи от собствената си школа, записа втора поредна победа. Възпитаниците на Ивайло Стоименов минаха наказателно през отбора на “Чардафон” (Габрово) като гости. След последния съдийски сигнал на таблото в зала “Орловец” светеше убедителното 92:48 в полза на “болярите”.
За “виолетовите” над всички беше 20-годишният Ивайло Александров със своите 27 точки и 16 борби. Коефициентът му от 30 пункта го нареди на първо място в класацията за най-полезен играч на кръга. Заедно с него за етърци се отличиха Мартин Недев (17 г.) и Преслав Гачков (17 г.), съответно с 18 и 16 точки. Мачът ще се запомни и с факта, че за великотърновския тим дебютираха опитните Николай Върбанов и Митко Митков, които също са юноши на клуба, но до този момент нямаха записан мач за родния си клуб в мъжкото първенство на страната.
В другите срещи от кръга “Дрийм тийм” (Троян) се наложи над “Гочита” (В. Търново) с 65:46, “Алеко” (Свищов) надделя над “Етрос” (В. Търново) с 60:55, а “Зограф” (Трявна) падна от “Локомотив” с 47:68, като това е втори успех за горнооряховчани в шампионата.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново