„Етър-2” почива на старта, „Локо” (ГО) гостува в Козлодуй

Публикувано на вт, 20 юли 2021
226 четения

На 7 август от 18:00 ч. стартира новото първенство в Северозападната Трета лига, а всички мачове ще се играят вече в събота. Междинни кръгове няма да има, а есенният полусезон завършва на 27 ноември. 17 отбора ще участват този сезон в групата, стана ясно на тегления във Велико Търново жребий, като Зоналният съвет на БФС събра за съвещание преди сезона представителите на всички клубове.

Дублиращият отбор на „Етър” ще почива в първия кръг, след като Николай Катъров изтегли № 1, който го прати срещу липсващия № 18. Във втория кръг етърци приемат „Първа атомна”, а в третия ще гостуват Дряново.

Горнооряховският „Локомотив” пък стартира сезона с гостуване на „Първа атомна” (Козлодуй). Павликенчани започват с домакинство на „Локомотив” (Мездра), „Академик” приема „Вихър” (Славяново), а тръмбешчани гостуват на „Пещера” (Галата).

Всички двойки в първия кръг: Първа атомна – Локомотив (ГО), Локомотив (Дряново) – Левски-2007 (Левски), Севлиево – Ботев-2 (Враца), Дреновец – Бдин (Видин), Партизан (Червен бряг) – Спартак (Плевен), Павликени – Локомотив (Мездра), Академик (Свищов) – Вихър (Славяново), Пещера (Галата) – Янтра (П. Тръмбеш), Етър-2 почива.

Председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев благодари на клубовете за доверието и изрази надежда, че сезонът ще бъде коректен. Гост бе президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който поздрави клубовете от името на Борислав Михайлов. Значително завишение на картоните отбеляза в долада си шефът на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС Петко Павлов, който апелира за феърплей. Медицинското осигуряване и охраната в мачовете бе сред акцентите, на които бе заострено вниманието на представителите на аматьорските клубове в Северозапада.

По 10 топки „Пума”, с които се играе в испанската Ла Лига получиха клубовете

По 10 топки “Пума”, с които се играе в испанската Ла Лига, и по още 10 топки “Селект” получиха от Българския футболен съюз всички клубове от Северозападната Трета лига, включително и дублиращите отбори на „Етър” и „Ботев” (Враца).

„Всяка помощ е добре дошла, защото живеем в трудни времена, благодарим на футболния съюз. Не сме още запознати с нивото в Трета лига, смятахме, че има голяма разлика с Втора лига, но се оказва, че не е чак толкова голяма. Очаквам хубаво първенство. „Локо” (ГО) ще играе добър футбол, с приличен отбор. Ще изпозвам клишето „мач за мач”, но ако постигнем нещо повече от добро представяне, няма да се откажем. Целта пред „Локомотив” обаче е стабилизиране – финансово и организационно”, коментира представителят на „Локо” (ГО) Мирослав Гавазов.

„Направихме сериозна селекция за новото първенство, няма да има нищо общо в миналия сезон, смятам, че ще се представим по-достойно и ще бъдем фактор в първенството. Първият мач с „Дреновец” ще си бъде съвсем нормален, това, което е било, ще си остане в историята. Положително е отношението ни към администрирането от страна на Зоналния съвет на БФС. Футболният съюз ни помогна с топките и сме благодарни, това все пак е едно перо, което е в помощ на клуба ни”, коментира Жоро Василев от „Бдин” (Видин).

Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново