“Етър 1924” ще напуска “А” група

Публикувано на пн, 22 Апр. 2013
418 четения

От клуба обявиха, че вадят отбора заради съдийството

ПФК “Етър 1924” е пред напускане на елитната група. Новината бе съобщена от административния директор на клуба Радин Хаджиев непосредствено след загубата с 3:0 от “Локомотив” в Пловдив. Причината бе четвъртият показан червен картон тази пролет на “виолетовите” – след Протасевич, Махамат и Филипович, сега бе изгонен и другият вратар Матеуш Бак. Веднага след мача старши треньорът Сердар Даят избухна срещу съдийството, Радин Хаджиев обяви, че мажоритарният собственик Фейзи Илханлъ вади отбора от първенството.
“Преди малко говорих с президента и решихме, че при такива условия няма смисъл да се борим повече. Правят всичко възможно да не се играе футбол. Затова решението е да оттеглим отбора от първенството. Няма да продължим. В понеделник самият Фейзи Илханлъ ще дойде и ще обяви мотивите си на пресконференция. Първенството не искам да коментирам, отговарям само за нашия клуб. При такава ситуация няма смисъл да се борим повече. Засега това ни е решението – оттегляме отбора от първенството”, заяви Радин Хаджиев.
Крайно изнервен бе Сердар Даят: “Не е възможно съдия да даде за това действие на вратаря ни директен червен картон. В такава ситуация ни поставиха съдиите. Как да играем в такава група?! При 1:0 започнахме второто полувреме добре, но ни принудиха да вкарваме 18-годишно момче. Миналата седмица червен картон на първия вратар, сега – и на втория… Нека да се срамуват тези, които докараха тези момчета до това положение.
Играхме слабо до почивката, не споря. След детска грешка допуснахме гол. Втората част започнахме да играем футбол и тръгнахме да променяме нещата. Точно тогава дойде червеният картон на нашия вратар. Това го няма никъде – две поредни седмици два червени картона на вратарите ни. Попитах съдията след мача – къде го е учил това?! Това е твърде много за нас – с “Пирин”, с “Локо” (Сф), срещу ЦСКА червен картон в 20-ата секунда, сега – отново. Защо играем въобще в България? С кого трябва да играем – аз не разбирам. Момчето е на 18 години и следващата седмица трябва да пази. Чудя се защо въобще работя тук, защо тичат тези момчета, за какво въобще се борят… Не мога да разбера защо показа и толкова жълти картони. Противников играч удари Шайесте с лакът в лицето – не последва нищо. А вратарят ни нищо не направи и бе изгонен! Ако искат – да ни кажат: да приключваме с футбола тук и да се прибираме.
За тези неща вече нямам сили, моите момчета нямат също сили. Това вече е твърде много. Трябва да кажем “край”, повече нямам какво да кажа.”
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново