Весела Лечева стана член на важна комисия към МОК

Публикувано на ср, 27 сеп. 2023
277 четения

Весела Лечева бе избрана да бъде член на авторитетна Комисия към Международния олимпийски комитет. Легендата на спортната стрелба вече е част от специалистите, които ще отговарят за “Обществените въпроси и корпоративните комуникации”. Великотърновката заслужи престижното признание да е в Комисията заедно с редица светила на спорта, науката, изкуството и икономиката, като Пол Шмит, Спирос Капралос, Кристи Ковънтри и др. Това съобщиха от Българския олимпийски комитет.
Основна задача на звеното към Международния олимпийски комитет е “да работи по стратегии за предпазване и промотиране анатомията и неутралитета на спорта”. То също така ще съветва относно ролята на спорта и олимпизма в обществото, като принос към целите на ООН за устойчиво развитие и към мира.
Весела Лечева и нейните колеги ще препоръчват подходи за позициониране на Международния олимпийски комитет като лидер на мисълта и влияние върху политиката на международната сцена. Те ще спомагат за разработването на стратегии, които да позволят визията и мисията на МОК в обществото да достигнат до глобална аудитория, в пълно съответствие със стратегията “Олимпизъм 365”. Председател на Комисията е Луис Алберто Морено, бивш икономически министър на Колумбия и посланик в САЩ.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново