Великотърновци с куп медали от Европейското по водно спасяване

Публикувано на пт, 29 сеп. 2023
457 четения

С куп отличия се завърнаха великотърновските състезатели от Европейското първенство по водно спасяване, проведено в белгийския град Брюж. Веселин Стефанов извоюва в шампионата 3 златни и 2 сребърни медала. Той спечели две златни отличия, както и две сребърни в индивидуалните дисциплини, както и още една титла на щафетата.
Веселин Василев е с три бронзови медала индивидуално плюс сребро и два бронза на щафетите. Иван Грозданов е с 1 златен и 2 бронза на щафети, Илиян Цанков – 1 сребърен и 2 бронза на щафети, Валентин Митрев – 1 златен и 2 бронза на щафети, Яни Куков – злато на щафета. Младежите Любомир Личев и Мирослава Губеркова стигнаха до финали – двамата на финал на 200 м плуване под препятствия, а на Губеркова другата дисциплина с финал е 100 м комбинирано извличане.
Боян Яначков и Ненчо Калев не се доредиха до медали, но се представиха на ниво. При тях като по-млади конкуренцията беше много силна. Догодина предстои участие на световното първенство в Австралия.
Общо мастърс отборът на България при жените и мъжете завоюва общо 8 златни, 2 сребърни и 8 бронзови медала в индивидуалните дисциплини и щафетите.
Във Велико Търново утре предстои първото издание на турнира по водно спасяване “Симеон Бъчваров” (бай Моньо), който ще бъде на басейн “Радио”. Той се организира от Водноспасителен клуб “В. Търново”, ОС на БЧК, Община В. Търново и ПК ветерани “Ирис” (Русе).
Очаква се да се включат много деца и ветерани, като възрастовите групи са за мъже и жени (без възрастови ограничения), деца до 15-16 г. (родени 2007-2008), до 13-14 г. (2009-2010), до 11-12 г. (2011-2012) и до 10 г. (родени 2013 г. и по-малки).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново