Великотърновският университет ще бъде домакин на престижно студентско състезание

Публикувано на пт, 15 Мар. 2019
170 четения

Великотърновският университет ще бъде домакин и  организатор на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос – пролет 2019. Състезанието се провежда под егидата на Асоциацията за университетски спорт.

За надпреварата се очаква да пристигнат националните състезатели по лека атлетика Иво Балабанов, представител на Югозападния университет, Християн Стоянов и много други. Елитните бегачи и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, които са претенденти за медалите, ще бъдат в състав: Стоян Владков и Георги Гергов, национални състезатели по лека атлетика, Иван Сираков и Валентин Шишков, национални състезатели по ориентиране, Моника Георгиева, национална състезателка по лека атлетика, Антония Русева и Милена Савова.

Лекоатлетическият крос ще се проведе на 7 април в парк „Света гора“ в старата столица,  по легендарното трасе от 1 км на Международен крос „Ивайло”. Мъжете ще се състезават на дистанция от 6 км, а жените на 2 км.

Съдийският екип е съставен от преподаватели, членове на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Великотърновски университет.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново