Великотърновските юноши биха с 4:2 АФК “Борнемут”

Публикувано на пн, 8 юли 2019
102 четения

Чудесен успех постигнаха юношите U17 на “Етър”, които биха с 4:2 връстниците си от английския “Борнемут”. Мачът се игра на стадион “Ивайло” непосредствено преди двубоя между представителните отбори на “Етър” и “Литекс”.
Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Първото бе тотално за “виолетовите”, които набутаха 4 поредни гола на британския си противник. Още във 2-рата минута след изстрел от фаул и отбита топка настъпи меле, което завърши с точен удар на Димитър Митев за 1:0. Надмощието на етърци продължи и в 25-ата минута донесе дузпа, отсъдена от главния съдия Михаел Павлов. От бялата точка Юлиян Райков удвои резултата.
В 41-вата минута Стелиян Добрев покачи на 3:0, а отново той малко преди почивката с удар от дъгата увеличи преднината на 4:0.
През втората част “Борнемут” погледна по-смело към вратата на домакините и в 63-тата минута Макнамара от фаул технично завъртя топката за 4:1. Три минути след това Мейуей намали на 4:2. До края на мача възможности имаше и пред двата отбора, но вратарите бяха на висота и не допуснаха нови попадения.
Юношите на “Борнемут” са в България по покана на дядото на единия от футболистите, който живее от години у нас. За база са си избрали ваканционно селище в златаришкото село Калайджии, като съчетават почивката с подготовка за новото първенство. Снощи те играха и втората си контрола у нас, като гостуваха на връстниците си от “Локомотив” (ГО).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново