Великотърновските учители с куп успехи на спортната спартакиада

Публикувано на чт, 20 юни 2013
302 четения

Отлично представяне записаха великотърновските представители в деветата учителска спартакиада, които се завърнаха с куп медали и отличия. 12-те ни представители се съревноваваха заедно с още 18 отбора в курорта “Св. св. Константин и Елена”.
Те бяха приети вчера в общината от кмета Даниел Панов в присъствието на началника на Регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева и директора на дирекция “Образование” Пенка Игнатова. Председателят на Синдиката на българските учители във В. Търново Мария Георгиева благодари на кмета за финансовата подкрепа на Общината за участие в състезанията, а треньорът на отбора Недьо Недев разказа за успешното представяне.
Най-успешно бе представянето на дартс, където първите три места са на великотърновски състезателки. Шампионка е Диана Минчева, следвана от съотборничките си Анелия Николова и Камелия Коваленкова. Отборно Диана и Камелия са първи при жените след инфарктен финал, решен с последната стрела срещу шуменки.
При мъжете на плуване отборно великотърновци са пети, индивидуално Минчо Минчев е пети, а Тихомир Тончев – шести. Смесеният тим от старата столица също е на шесто място. Нашите са пети и на петанк отборно, а в надпреварата по теглене на въже заеха 4-о място. Допълнителен престиж е и спечелената отборна купа за феърплей, която за втори път става притежание на великотърновските представители.
Заради малкия брой състезатели в нашия тим те са стартирали в различни видове спорт, като Венцислав Кознички се е състезавал в четири. В спартакиадата В. Търново представяха още Биляна Иванова, Иван Иванов, Ангел Гушев, Анелия Йорданова и Наталия Тодорова. Заради дублирането на часовете на стартовете изпуснахме още медали, заяви Недьо Недев.
Кметът Даниел Панов поздрави учителите за представянето им и обеща повече средства за догодина, за да бъде изпратен по-голям отбор. Той пое ангажимент Общината да закупи професионален дартс и топки за петанк. Градоначалникът апелира към учителите да следят за състоянието на спортните бази в училищата, както и да го информират за най-необходимите уреди за обновяването на физкултурните салони.
Даниел Панов разговаря с тях за приоритетите си в спорта, като съобщи, че усилено търси средства за нова лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло”. Вчера той е имал среща с шеф на водеща компания за безалкохолни напитки, който е готов да поеме половината от необходимата сума. Кметът заяви, че продължава строежът на новата спортна зала до СОУ “Ем. Станев”. Налага се преместване на два тръбопровода за питейна вода, което ще забави темповете, но е важно да се реализира, тъй като не може да останат под сградата. Наесен спортната зала ще е напълно готова и ще може да бъде ползвана по график, увери Даниел Панов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново