Великотърновските клубове останаха без национали за европейското първенство

Публикувано на ср, 22 ян. 2014
122 четения

Великотърновските клубове останаха без свой представител в националния отбор, който ще участва на разноските на Българския стрелкови съюз в Европейското първенство по спортна стрелба в Москва. След проведените контролни състезания Треньорският съвет /ТС/ определи група от 4 състезатели, които ще стартират при мъже и жени. В понеделник изтече срокът за подаване на заявки за участие на собствени разноски. На заседанието на ТС бе решено Държавното първенство да се изтегли за периода 8-14 февруари. Отпадат предварителните кръгове за Държавните първенства, а заявките за участие в него се приемат до 31 януари.
Междувременно Ирена Танова от “АП-спорт” постигна най-висок резултат на пистолет по време на второто контролно състезание. Тя стреля 374 точки и изпревари с 2 т. съотборничката си Яна Митева, заела второ място. При мъжете на пистолет Николай Колев “АП-спорт” записа втори резултат 576 точки. По-добър от него бе само Самуил Донков от ЦСКА с 579 точки.
На пушка при мъжете Добрин Буров остана втори с 611,2 точки, докато Антон Ризов от “Тракия” регистрира 628,1 точки. При жените Виктория Иванчева и Петя Луканова от “АП-спорт” са трета и четвърта. Преди тях се подредиха Даниела Тончева от “Левски” и Велислава Гергова от ЦСКА.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново