Великотърновски рефер бит на мач, тежки наказания за виновниците

Публикувано на пт, 4 юни 2021
2783 четения

Тежки санкции наложи Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново заради ексцесиите по време и след футболната среща за първенство на Северозападната Трета лига между “Бдин” (Видин) и “Дреновец”. Домакините победиха с 3:1 в дербито на Видинска област, като гостите завършиха срещата с 9 футболисти и без треньор. Главният съдия Станислав Ставров от В. Търново отнесъл куп удари в здравия екшън, наложило се на терена на стадиона във Видин да влиза полиция, за да прекрати скандалите.
Общо 8 футболисти и старши треньорът на ФК “Дреновец” са със спрени състезатели права за различен период от време. Наставникът на гостите Александър Петров, който блъснал четвъртия съдия Николай Недков и беше изгонен с червен картон, е лишен от треньорски права за пет срещи и глобен 500 лева.
За удари по главния съдия Станислав Ставров за по една година са аут от терените Александър Кирилов, Ангел Каишев и Константин Георгиев. За блъскане на рефера за шест срещи със спрени права са Георги Тодоров и Янек Кирилов. Наплюване и бутане на тъчрефера носи санкция от по три срещи на Александър Веселинов и Людмил Иванов. Четири мача е общата санкция за Георги Стоянов, който е отстранен от игра от рефера за обиди, а преди това е ударил с топка играч на “Бдин”. Наказанията на футболистите и треньора на “Дреновец” са наложени на базата на доклади и видеозапис.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново