Великотърновски хандбалист подписва с френския “Шартр”

Публикувано на чт, 21 май 2020
87 четения

Великотърновският хандбалист и възпитаник на ХК “Боляри” Светлин Димитров, който е един от лидерите на националния ни отбор, ще продължи кариерата си във френския “Шартр”. След 9 сезона в третодивизионния “Вернуйе” дясното крило разкри какво го е накарало да приеме предложението.
“Шартр” стана шампион във Втора дивизия през миналия сезон и с бюджет от 3.5 млн. евро успя да гарантира оставането си в елита на Франция, като стигна до полуфиналите в турнира за Купата на страната. Първоначално Димитров ще играе за дублиращия отбор, но при добро представяне може да бъде повикан и в първия.
“Всичко стана случайно, треньорът на втория отбор ми се обади с предложение, с обяснение какви са целите за следващите години. Градът се намира на 30 км от моя град и реших да променя малко нещата, защото вече 9 сезона играя във “Вернуйе” и просто бях изгубил мотивация.
Новият отбор е млад, с деца на 17-18-19 години. Те са настанени в център за обучение – тренират сутрин и вечер. Аз и още две момчета сме по-възрастни. Идеята е да се задържим в трета дивизия, защото те миналата година влязоха в трета дивизия и им беше доста трудно. Разговорите ми с треньора и с ръководството на клуба е, че един ден, ако имат нужда, ако сметнат за добре, евентуално може да ми се обадят да тренирам, а защо не и някой друг мач с първия отбор. Ако имам малко късмет, защо не”, заяви голмайсторът на националния ни отбор.
“Първенствата на Франция и Германия за мен са най-силните в света, но не отивам в клуба с цел да търся място в първия отбор, защото съм на 29 години. Но все пак ще се раздам от сърце и ако дойде предложение, ще бъде супер.
В днешна дата аз съм единственият българин в първенствата на Франция. Преди години имаше едно друго момче, но той отиде в Норвегия. Знам, че в първа лига са играли Румен Мляков – пивот, който спря хандбала преди няколко години. Знам, че беше доста добър защитник, важен играч за защитата на “Билие”. Другият, който е играл в първа лига, е Илиян Василев, бивш вратар”, каза още 29-годишното крило. Светлин Димитров разкри и как поддържа форма в условията на изолация и кога ще започне подготовка с новия си отбор. “За съжаление за всички отбори всичко е спряло. Няма тренировки, няма никакви събития. Всеки тренира самостоятелно. Не е толкова лесно, защото доскоро имаше забрана за излизане от градовете, да напускаме собствените си жилища на повече от километър. Беше малко сложно. Има предварителни дати за започването на подготовка. Най-вероятно ще започнем на 28 юли или на 5 август. Надявам се всичко да е наред дотогава и случаите от Covid-19 да намалеят”, добави Светлин Димитров.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново