Великотърновки с бронз от световното по естетическа гимнастика с националния тим

Публикувано на ср, 24 Ное. 2021
299 четения

Великотърновски състезателки станаха бронзови медалистки с националния отбор на България за жени на световното първенство по естетическа гимнастика в Хелзинки. Детският отбор на “Етър Елит” (Magic), категория 8-10 години, е шести. Гимнастичките са възпитанички на треньорките Савина Ганчева, Ива Георгиева и Антоанета Ганчева. Малките гимнастички от Велико Търново бяха в състав: Елизабет Антонова, Никол Колева, Ивайла Илиева, Пресияна Колева, Лилия Мицова, Габриела Коларова и Божидара Минчева.
Националният тим на България се класира трети в отборното състезание на световното при жените в Хелзинки.
Надпреварата беше изключително оспорвана, като общо участваха 51 отбора от 15 държави. В отборната надпревара при жените българският отбор успя да спечели бронзовите медали и да затвърди водещите позиции на България на международната сцена в този спорт.
На първо място се класираха отборите на Русия, среброто отиде при отборите от Финландия, а бронзът и престижното трето място е за българските момичета. С отличията се окичиха Денислава Георгиева, Десислава Панчова, Михаела Дюлгерова, Йоана Дончева, Габриела Трендафилова, Християна Денева и Денислава Начева.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново