Вековният “Левски” честван и във В. Търново с галавечер

Публикувано на ср, 4 юни 2014
1082 четения

Вековният юбилей на най-популярния български клуб “Левски” бе отбелязан подобаващо и във Велико Търново с галавечер, организирана от местния фенклуб “Old Capital boys”. “Сините боляри” бяха ангажирали заведение в центъра на старопрестолния град и там посрещнаха гости от София, водени от шефа на Националния фенклуб Владимир Владимиров, фондация “100 години Левски”, от тръста “Синя България”, от “Източен фронт”, Варна, Плевен, Габрово, Русе и др.
Най-аплодиран се оказа близък на местните привърженици – Велислав Могилски бе поканен на трибуната и представен като момчето, което се е преборило с тежка и коварна болест. Вниманието на околните предизвика сълзите в този мъж със силен характер. Той е бил част от великотърновската организация, но вече живее в Русе, където се опитва да организира привържениците на “Левски”.
Домакините в лицето на Калин Станчев и Зоран Дочев бяха се погрижили всички да се чувстват добре, за което, освен че бяха осигурили напитки и хапване, се бяха погрижили и за музика на живо. Вечерта започна с изпълнение на двама гайдари, после музиката бе предимно патриотична, но в изобилие бяха и песните за любимия клуб.
Истинско произведение на изкуството беше специално поръчаната за галавечерта торта, на която бяха изобразени първият отбор на “Левски”, емблемата, Георги Аспарухов и син надпис “Вековенъ Левски”. Тя бе разрязана от Владимир Владимиров – Гугутката. Атракцията на вечерта бе зарята и пиротехническите ефекти, заради които феновете отидоха до Стамболовия мост. Освен младежите, имаше и по-възрастни фенове от Велико Търново, някои от които разказаха, че са гледали на живо легендата Георги Аспарухов.
Вечерта премина и под мощните скандирания на близо 150 привърженици на “Левски”. Празникът не мина и без дискусии за бъдещето на любимия клуб и очакванията за нов треньор и нови футболисти, като всеобща бе нагласата клубът да излезе от сегашното си състояние и да се върне по пътя на успехите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново