“Дунав”, “Добруджа” и “Светкавица” варианти за халфа Николай Петров

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
736 четения

Досегашният капитан на “Етър” Николай Петров е пред трансфер в третодивизионния “Дунав” (Русе). След като разтрогна по взаимно съгласие, Нико Петров в момента е свободен да си търси отбор и има възможност да се завърне в родния си град.
Петров получил оферта от русенци, които се борят за влизане в професионалния футбол. “Дунав” е на второто място в Североизточната “В” група и тимът има всички шансове да се завърне в “Б” група.
От привличането на Петров се интересува и лидерът в същата Североизточна “В” група “Добруджа”. В същото време и отборът на “Светкавица”, където Петров вече игра, също проявява интерес да си върне халфа. Очаква се до няколко дни полузащитникът да избере къде да играе през втората половина на сезона.
Сред имената бе намесено и това на “Локо” (Пд), като треньорът Стефан Генов вече призна, че Нико Петров му е бил предложен, но имал и други варианти за същата позиция, които били с приоритет.
Бившият нападател на “Монтана” и “Етър” Луис Едуардо пък ще продължи кариерата си в своята родина Бразилия. 27-годишният футболист ще играе за “Калдензе”, който се подвизава в първа дивизия на Кампеонато Минейро.
Луис Едуардо игра за “виолетовите” до средата на есенния полусезон и участва в 8 мача от първенството, в които вкара 2 гола. Бразилецът има 79 срещи с екипа на “Монтана”. С 18 попадения той е реализатор № 1 на клуба в “А” група.
Четвъртата си контрола ще играе днес в Анталия съставът на “Етър”. “Виолетовите” срещат отбор от Висшата лига на Чехия. Досега две проверки – с “Йени Диарбакърспор” и “Азал” (Азербайджан), пропаднаха заради лошото време, а в трите си изиграни мача етърци имат победи с 5:0 над “Муратпаша” и 1:0 над “Тетекс”, а направиха 1:1 с ФК “Баку”.
В събота отборът среща вицешампиона на Азербайджан “Хазар” (Ленкоран), а днес ще научи имената на съперниците си за 6 и 8 февруари.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново